To je trenutek, ko so ugasnile sanje o olimpijskem zlatu

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkarji so imeli v zadnjih sekundah polfinalne tekme s Francijo zgodovinsko priložnost za uvrstitev v olimpijski finale.
Oglej si celoten članek

Slovenska košarkarska reprezentanca je morala v polfinalu olimpijskih iger po izredno razburljivem zaključku priznati premoč Franciji z izidom 89:90.

Veliki junak tekme bi skoraj postal Klemen Prepelič, a mu je zgodovinski koš z blokado odrekel Nicolas Batum.

Zmanjkal en met Drama, odločila blokada v zadnjih sekundah

Francija je manj kot minuto pred koncem vodila za pet točk (90:85), a je Slovenijo z roba prepada nazaj med žive lastnoročno potegnil sijajno razpoloženi Prepelič.

Član Valencie je najprej zadel prosti met za znižanje na 86:90, nato pa še izsilil osebno napako v napadu Evana Fournierja. V naslednjem napadu je nato Prepelič zadel trojko, po zapravljeni žogi Francije pa je poskusil še z zmagovitim polaganjem, a je bil Batum na mestu in ostalo je pri tesni zmagi francoske izbrane vrste.

Najboljši strelci Slovenije so bili Mike Tobey s 23 točkami, Klemen Prepelič s 17 in Luka Dončić, ki je zbral 16 točk, 18 podaj in 10 skokov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 16:09 5. Avgust 2021.

    Odlične igre in borbe za vsako žogo, to šteje. Z dvignjenimi glavami pridite na tekmo za tretje mesto, ki si …

  • 15:21 5. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.