To je v zagovor povedal največji kreten iger v Tokiu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Osramočeni francoski atlet Morhad Amdouni zanika, da je bilo njegovo dejanje med olimpijskim maratonom zlonamerno.
Oglej si celoten članek

Francoski dolgoprogaš Morhad Amdouni se je okitil z neslavnim nazivom "največjega kretena" olimpijskih iger v Tokiu, potem ko so ga televizijske kamere ujele, kako je med maratonskim tekom namerno zbil celo vrsto stekleničk z vodo, da bi s tem rivalom odrekel osvežitev.

Številni maratonci so posledično ostali brez zasluženega požirka vode, kar je bilo še zlasti problematično zaradi izredno visokih temperatur, v katerih je potekalo tekmovanje.

Amdouni je olimpijski maraton končal na 17. mestu, a prava prizkušnja je sledila šele po prihodu v cilj, kjer so kritike nanj začele deževati z vseh strani.

Mnenja o njegovi nameri so bila deljena, je pa prevladovalo prepričanje, da je bilo dejanje načrtno. Kmalu zatem se je vsul še rafal na družbenih omrežjih, brez dlake na jeziku pa je z njim obračunal še sloviti britanski televizijski voditelj Piers Morgan.

Nešportno Po tej potezi označen za največjega kretena iger

"Mislim, da je kar težko zgrabiti stekleničko. S tem res ni naredil usluge tekmovalcem za njim. Ne obtožujmo ga prehitro," je v prvem odzivu dejala nekdanja vrhunska avstralska atletinja Tamsyn Manou, medtem ko sta bila njena sokomentatorja Bruce McAvaney in nekdanji skakalec v daljino Dave Culbert prepričana, da je šlo za nešportno potezo.

Osramočeni atlet se je po vrnitvi iz Tokia oglasil na Instagramu in sporočil, da so obtožbe na njegov račun neupravičene.

"Od utrujenosti nisem več mogel trezno razmišljati in komaj sem imel dovolj energije za nadaljevanje. Rad bi se opravičil tekmecem. Želel sem zgrabiti stekleničko, vendar sem jih nenamerno zbil po tleh," je zatrdil 33-letnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 10:05 12. Avgust 2021.

    Google plačuje dober dohodek od doma od 4600 do 6200 evrov na teden, kar je neverjetno pred letom dni, ko …

  • 09:06 12. Avgust 2021.

    kaksen laznivec. na videu se prav vidi, da je priseben, da s prsti namerno rusi in zadnjo zagrabi. Če ne …

  • 08:52 12. Avgust 2021.

    Naslednjič bo nenamerno izpraznil kalašnikov sredi Pariza

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.