Šport > Olimpijske igre
66030 ogledov

Po tej potezi označen za največjega kretena iger

Morhad Amdouni Epa
S tem nazivom se ne bo hvalil naokoli.

Na tokratnih olimpijskih igrah v Tokiu je bilo kar nekaj trenutkov, ki so ljubitelje športa in navijače spomnili na športni duh. Med njimi so se na primer znašle tudi fotografije po finalu juda v kategorij do 63 kilogramov, ko sta veliki tekmici Clarisse Agbegnenou in Tina Trstenjak, pomerili sta se že tudi v finalu Ria 2016, hud boj sklenili s prisrčnim objemom.

Po zmagi v športnem plezanju je Janja Garnbret objeta in v solzah slavila svojo zmago z japonskima tekmicama, francoski košarkarski zvezdnik Nicolas Batum je po za Slovence srce parajoči blokadi tolažil Luko Dončića in še bi lahko naštevali ...

A za povsem drugačno zgodbo je poskrbel Batimov rojak Morhad Amdouni. Ta je med maratonskim tekom, na njem je zaradi vročine in vlažnosti odstopilo 30 tekačev, poskrbel za po mnenju mnogih 'nešportno potezo iger'. Amdouni je bil na 28 kilometru v vodilni skupini, ki je pritekla na postajo, kjer je bila tekačem na voljo voda, Francoz pa se je odločil, da bo nekoliko 'premešal karte'. 

Z roko je zbil prvo vrsto stekleničk, nato pa izjemno spretno zgrabil zadnjo v vrsti. Po posnetku sodeč vsaj Nizozemec Abdi Nageeye, ki je tekel takoj za njim, tako ni uspel priti do dragocenih požirkov vode.

Komentarjev 2
Sorodne novice