Šport > Olimpijske igre
465 ogledov

Srbi ubranili vaterpolski prestol

Srbija vaterpolo Tokio 2020 Epa
Podeljena so moška vaterpolska odličja.

Moška vaterpolska reprezentanca Srbije je drugič zapored osvojila naslov olimpijskih prvakov. Po zmagoslavju pred petimi leti v Riu de Janeiru je na današnji finalni tekmi v Tokiu premagala Grčijo s 13:10 (6:3, 2:4, 2:2, 3:1).

Za Srbijo je to četrta kolajna na olimpijskih igrah. Po dveh zlatih v Riu in Tokiu je bila bronasta v Pekingu 2008 in Londonu 2012, medtem ko je Grčija osvojila svoje prvo odličje na olimpijskih igrah.

Bronasto kolajno so osvojili vaterpolisti Madžarske po zmagi nad Španci z 9:5 (3:3, 2:2, 1:0, 3:0).

vlatko čančar Čustveno Šport Čančar se je zlomil pred mikrofonom: "Opravičujem se fantom"

Srbi so sijajno odprli finalni obračun v Tatsumi Centru in uvodno četrtino dobili s 6:3, a so jih Grki sredi druge četrtine ujeli in izenačili na 7:7. Izenačen in negotov boj se je nadaljeval vse do zadnje četrtine, ki so jo Srbi odigrali na mojstrski način. Po izidu 10:10 so prek Andrije Prlainovića, Nikole Jakšića in Dušana Mandića povedli s 13:10, lepo prednost v golih pa zadržali vse do konca finalnega dvoboja.

Na današnji finalni tekmi so tri gole za Srbijo dosegli Mandić, Jakšić in Prlainović, Duško Pijetlović in Filip Filipović sta prispevala po dva zadetka. Pri Grkih so po dva zadetka dosegli Dimitros Skumpakis, Ioanis Fontulis in Angelos Vlakopulus, po enega pa Alexandros Papanastosou, Konstantinos Morikis, Kristodolus Kolomvos in Konstantinos Kiuvecis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice