To je veselje: igralci žepne državice prekinili novinarsko

Na afriškem pokalu narodov je prava senzacija postala reprezentanca Zelenortskih otokov, ki se je v nedeljo brez poraza uvrstila v izločilne boje. Žepna državica z zahodne obale stare celine po popisu leta 2010 šteje 567.000 prebivalcev! Igralci so po zmagi nad Angolo vdrli na novinarsko konferenco. V četrtfinale sta se uvrstila še Gana in Mali.
Oglej si celoten članek

In to še ni vse - Zelenortski otoki so (neporaženi!) napredovali iz izjemno težke skupine, kjer sta poleg domačinov Južnoafriške republike igrali tudi Maroko in Angola. Zmago nad slednjimi so otočani v nedeljo dosegli po dveh golih v infarktni končnici.

Temu primerna je bila tudi novinarska konferenca po tekmi, na katero je vdrla praktično cela ekipa, ki je s trenerjem Lúciem Antunesem zapela tradicionalno slavnostno pesem, značilno za njihovo domovino.

Potem, ko si je napredovanje v četrtfinale v skupini A poleg Zelenortskih otokov zagotovila tudi domača "Bafana, bafana", sta se jim v ponedeljek v skupini B v četrtfinalu pridružili ekipi Gane in Malija.

Otočani zdaj proti črnim zvezdam

Gana je v Port Elizabethu s 3:0 (2:0) ugnala Niger, Mali pa je v Durbanu remiziral 1:1 (1:1) z Demokratično republiko Kongom. Gana, ki je po visoki zmagi končala na vrhu skupine B, in Mali sta se tako v četrtfinalu pridružila Slonokoščeni obali, ki si je prva priigrala vstopnico za četrtfinale, ter ekipama JAR in Zelenortskih otokov.

Četrtfinalna para sta ravno Gana - Zelenortski otoki in Mali - Južnoafriška republika; obe tekmi bosta na sporedu v soboto. Črne zvezde so na stadionu Nelsona Mandele visoko s 3:0 odpravile Niger, prvi gol je že v 6. minuti prispeval kapetan Asamoah Gyan, ki je lepo ukanil vratarja Nigra Daoudaja Kassalyja. Gana je prevzela pobudo in Christian Atsu je po podaji Gyana podvojil vodstvo v 22. minuti, na 3:0 pa je v 49. povišal branilec John Boye, ki je "popravil" strel Gyana.

V Durbanu se je Mali kljub golu, ki ga je prejel že v 3. minuti iz enajstmetrovke, ko je bil uspešen Dieumerci Mbokani, vrnil v igro. Malijci so namreč izenačili že v 14. minuti, ko je zadel Mahamadou Samassa.

Malijski nogometaši so imeli pobudo v prvem polčasu, v drugem pa so reprezentanti Konga neuspešno lovili zmago proti orlom, ki jih je vodil bivši član Seville in Barcelone Seydou Keita. V zadnjih minutah tekme so bili Malijci bolj zbrani, v 82. minuti je Cheick Diabate zadel vratnico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:02 29. Januar 2013.

    Kaj bi le pomenil naslov "To je veselje: igralci žepne državice prekinili novinarsko"? Še manjka kak samostalnik?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.