"To je zame nov svet"

Foto: Žurnal24 Siniša Anđelković (v sredini) je v enem letu od tavanja pri Dravi prišel do ital
Kranjčan Siniša Anđelković, ki je v tem prestopnem roku iz Maribora odšel k Palermu, je takoj dobil priložnost za igro v Serie A. V klubu mu družbo delajo še Josip Iličić, Armin Bačinović in Jasmin Kurtić.
Oglej si celoten članek
Privajam se še. Tudi tu Josip veliko pomaga. Tu sem šele prvi mesec. Se pa vse bolje sporazumevam s soigralci v igri. To je osnova.
Siniša Anđelković

Hitro ste dobili priložnost za igro. Ste presenečeni?
Pričakoval sem, da se bom moral najprej nekaj časa dokazovati na treningih; morda sem res nekoliko presenečen, da sem tako hitro dobil priložnost za igro. Konkurenca je huda. S treningi si bom poskušal izbojevati mesto v ekipi.

Kakšni so prvi vtisi o mestu?
Super je. Josip je v veliko pomoč, spoznavam mesto, vse bolje je.

Kako doživljate status nogometaša v Italiji? Razlika s Slovenijo je verjetno ogromna ...
Seveda. V Italiji je organizacija nekaj povsem drugega. To je zame nov svet. Igralci sanjamo o tem, da bi igrali v italijanski ligi. Zdaj so se sanje uresničile in na meni je, da to nadgradim.

Rekli ste, da Josip veliko pomaga. Kako doživljate njegovo priljubljenost v mestu?
Na vsakem vogalu ga ustavljajo za avtograme, vsi bi se želeli fotografirati z njim. To je fenomenalno videti.

Kako gre italijanščina?
Počasi. Privajam se še. Tudi tu Josip veliko pomaga. Tu sem šele prvi mesec. Se pa vse bolje sporazumevam s soigralci v igri. To je osnova.

V le enem letu ste iz Drave napredovali do Serie A ...
Vesel sem bil sploh, da sem lahko prišel v Maribor. Vse mi je uspelo s trdim delom. Poslušal sem trenerjeva navodila, dobil priložnost in se na koncu prebil do Palerma. Presrečen sem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.