Šport > Nogomet
15 ogledov

"To je zame nov svet"

Siniša Anđelković (v sredini) je v enem letu od tavanja pri Dravi prišel do ital Žurnal24 main
Kranjčan Siniša Anđelković, ki je v tem prestopnem roku iz Maribora odšel k Palermu, je takoj dobil priložnost za igro v Serie A. V klubu mu družbo delajo še Josip Iličić, Armin Bačinović in Jasmin Kurtić.
Privajam se še. Tudi tu Josip veliko pomaga. Tu sem šele prvi mesec. Se pa vse bolje sporazumevam s soigralci v igri. To je osnova.
Siniša Anđelković

Hitro ste dobili priložnost za igro. Ste presenečeni?
Pričakoval sem, da se bom moral najprej nekaj časa dokazovati na treningih; morda sem res nekoliko presenečen, da sem tako hitro dobil priložnost za igro. Konkurenca je huda. S treningi si bom poskušal izbojevati mesto v ekipi.

Kakšni so prvi vtisi o mestu?
Super je. Josip je v veliko pomoč, spoznavam mesto, vse bolje je.

Kako doživljate status nogometaša v Italiji? Razlika s Slovenijo je verjetno ogromna ...
Seveda. V Italiji je organizacija nekaj povsem drugega. To je zame nov svet. Igralci sanjamo o tem, da bi igrali v italijanski ligi. Zdaj so se sanje uresničile in na meni je, da to nadgradim.

Rekli ste, da Josip veliko pomaga. Kako doživljate njegovo priljubljenost v mestu?
Na vsakem vogalu ga ustavljajo za avtograme, vsi bi se želeli fotografirati z njim. To je fenomenalno videti.

Kako gre italijanščina?
Počasi. Privajam se še. Tudi tu Josip veliko pomaga. Tu sem šele prvi mesec. Se pa vse bolje sporazumevam s soigralci v igri. To je osnova.

V le enem letu ste iz Drave napredovali do Serie A ...
Vesel sem bil sploh, da sem lahko prišel v Maribor. Vse mi je uspelo s trdim delom. Poslušal sem trenerjeva navodila, dobil priložnost in se na koncu prebil do Palerma. Presrečen sem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.