To ni več prekršek

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Z novo sezono lige NBA stopajo v veljavo nova pravila.
Oglej si celoten članek

Moštva v najmočnejši košarkarski ligi na svetu so začela z igranjem pripravljalnih tekem. Goran Dragić in Vlatko Čančar sta že bila v akciji, Luka Dončić bo moral še malce počakati.

Video Dragić prvič v novem dresu, začel tudi Čančar

Veliko zvezdnikov ni prisotnih na uvodnih tekmah, ena od izjem je Stephen Curry. Slednji je za Golden State Warriors za zmago na gostovanju pri Portland Trail Blazers (107:121) v 19 minutah zbral 13 točk ter po pet skokov in asistenc.

Bil pa je tudi "žrtev" spremembe pravil, ki je v veljavo stopila z začetkom letošnjega tekmovalnega obdobja. Še lani je strelec ob metu lahko izsilil prekršek, četudi se je povsem nenaravno vrgel v telo obrambnega igralca. Piskali so celo, če je "šuter" ob brci z nogo zadel tekmeca.

Letos bo, po pozivih strokovne in laične javnosti, drugače. Curry je v enem od napadov skušal izsiliti tri proste mete "na stari način", a je ostal praznih rok.

Video Dončić zabil čez 224 cm visokega Srba

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.