Šport > Košarka
1154 ogledov

To ni več prekršek

Stephen Curry Blazers Warriors Reševalni pas/Twitter
Z novo sezono lige NBA stopajo v veljavo nova pravila.

Moštva v najmočnejši košarkarski ligi na svetu so začela z igranjem pripravljalnih tekem. Goran Dragić in Vlatko Čančar sta že bila v akciji, Luka Dončić bo moral še malce počakati.

Goran Dragić Toronto Raptors 76ers Video Šport Dragić prvič v novem dresu, začel tudi Čančar

Veliko zvezdnikov ni prisotnih na uvodnih tekmah, ena od izjem je Stephen Curry. Slednji je za Golden State Warriors za zmago na gostovanju pri Portland Trail Blazers (107:121) v 19 minutah zbral 13 točk ter po pet skokov in asistenc.

Bil pa je tudi "žrtev" spremembe pravil, ki je v veljavo stopila z začetkom letošnjega tekmovalnega obdobja. Še lani je strelec ob metu lahko izsilil prekršek, četudi se je povsem nenaravno vrgel v telo obrambnega igralca. Piskali so celo, če je "šuter" ob brci z nogo zadel tekmeca.

Letos bo, po pozivih strokovne in laične javnosti, drugače. Curry je v enem od napadov skušal izsiliti tri proste mete "na stari način", a je ostal praznih rok.

Luka Dončić Mavs trening Video Šport Dončić zabil čez 224 cm visokega Srba
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice