Šport > Košarka
1586 ogledov

Tako bodo v ligi NBA igralce delili na necepljene in cepljene

kyrie irving Epa
Necepljeni košarkarji bodo morali sprejeti številne omejitve.

Pred novo sezono lige NBA je cepljenih 90 odstotkov košarkarjev. Ti bodo brez večjh omejitev lahko začeli že tretjo sezono, ki jo je zaznamoval koronavirus, precej manj fleksibilnosti pa bodo imeli igralci, ki se ne želijo cepiti.

Največja zvezdnika med 'necepilci' sta sicer Andrew Wiggins in Kyrie Irving, ki bosta morala izpustiti več kot polovico tekem v sezoni, s tem pa bosta ostala tudi brez več kot 50 odstotkov plače, saj je liga odločila, da necepljeni košarkarji ne bodo prejeli plačila za izpuščene tekme. Irving kot član Brooklyna in Wiggins kot član Golden Stata zaradi pravil v New Yorku in San Franciscu, ki necepljenm osebam ne dovolijo vstopa v dvorane, bosta tako morala izpustiti vse domače tekme ter gostovanja pri moštvu New York Knicks, Irving še gostovanje pri Golden Statu, Wiggins pri Brooklynu. Ob vse gostujoče tekme v San Franciscu in pri obeh ekipah iz New Yorka bodo tudi ostali necepljeni igralci.

Vsi ti se bodo morali testirati pred vsako skupinsko aktivnostjo, tudi pred interakcijami s soigralci in ljudmi iz kluba. Cepljeni se bodo morali testirati le v primeru, če bodo pri njih prisotni simptomi bolezni, ali pa če bodo v bližnjem stiku z okuženo osebo. V slednjih primerih bodo morali v karanteno le v takrat, ko bo njihov test pozitiven. To ne velja za necepljene, ti bodo obvezno morali v enotedensko izolacijo. Pri tem bodo ostali brez plačila za izpuščene tekme. 

Dodatno težavo za njih predstavlja dejstvo, da bodo morali večino časa, ko niso na potovanjih, preživeti doma, izjema so nujni obiski trgovine ali na primer vožnja otrok v šolo. Prav tako ne bodo smeli obedovati v istih prostorih kot soigralci, upoštevati bodo morali socialno distanco, kar bo veljalo tudi v garderobah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice