Šport > Košarka
7248 ogledov

ESPN izdal seznam desetih najboljših ter se zaradi Dončića znašel na udaru

Luka Dončić in Stephen Curry Profimedia
ESPN je s svojim izborom dvignil precej prahu.

Ljubitelji NBA košarke so znova razdeljeni, pa čeprav se nova sezona najmočnejše košarkarske lige na svetu sploh še ni začela.

Za delitev na dva pola je namreč poskrbel sloviti ESPN, ki je pred začetkom nove sezone izdelal svojo lestvico desetih najboljših košarkarjev na svetu, kjer sta še posebej kontroverzni dve izbiri.

Košarkarski navdušenci so si namreč kar enotni, da prva tri mesta zasedajo zagotovo trenutno najboljši košarkarji na svetu, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo ter LeBron James, tako da tu ESPN ni preveč presenetil. Kar pa ne moremo trditi za številko 4...

Po mnenju ESPN-a je četrti najboljši košarkar na svetu naš Luka Dončić, kar je dvignilo ogromno prahu. Športni navdušenci se sicer strinjajo, da je mladi Slovenec eden najboljših na svetu ter prav verjetno celo največji talent vseh časov, a jih ogromno vseeno misli, da bi se pred Luko moral uvrstiti vsaj še Stephen Curry, ki zaseda peto mesto.

Prav tako je zanimivo, da je za Dončićem tudi aktualni MVP ter najboljši igralec minule sezone Nikola Jokić, ki zaseda šesto mesto na omenjeni lestvici.

Med prvo deseterico so se sicer uvrstili še Joel Embiid, Damian Lillard, Anthony Davis ter James Harden, ki je poleg Luke najbolj kontroverzna izbira, saj so mnogi mnenja, da bi kljub težavam s poškodbami moral biti uvrščen dosti višje.

Kot zanimivost naj še omenimo, da je pred dnevi izšla tudi lestvica najboljših desetih košarkarjev sveta po mnenju revije Sports Illustrated, ki je bila dosti bolje sprejeta.

Prva trojica je bila namreč enaka kot pri ESPN-u, pred Dončića, ki je bil uvrščen na šesto mesto, pa sta se prebila še Curry in Jokić. Prav tako je Harden zasedal dosti višje mesto, saj so mu dodelili sedmo mesto. V prvi deseterici pa ni bilo prostora za Lillarda, katerega je zamenjal Kawhi Leonard.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice