Šport > Košarka
1743 ogledov

Luka avtor kar šestih izmed stotih najlepših akcij sezone po izboru NBA

Luka Dončić Profimedia
NBA liga je izbrala 100 najlepših akcij iz minule sezone in pri kar šestih je bil vpleten tudi prvi zvezdnik Maverickov.

Za čudežnim dečkom iz Slovenije Luko Dončićem je še ena naravnost spektakularna sezona, katero pa je brez prave pomoči soigralcev znova zaključil v prvem kolu končnice.

Toda kljub zgodnjemu izpadu njegove ekipe je Luka s svojimi predstavami ponovno navdušil ves svet, o čemer najlepše priča dejstvo, da je Dončić zasedel kar šest mest med stoterico najlepših akcij sezone, ki jih je uradno izbralo vodstvo lige NBA.

Luka je svojo raznovrstnost dokazal tudi s tem, da je tri izmed akcij zaključil sam, medtem ko je pri treh izmed omenjenih šestih navdušil z asistenco s katero je zaposlil moštvenega kolega.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić se prvič pri odštevanju do najlepše poteze sezone pojavi pri številki 79, ko akcijo zaključi, potem ko skoraj zlomi gležnje enega najboljših obrambnih igralcev lige, Paula Georga.

Mladi Slovenec je naslednjič v udeležen v akcijo številka 64, ko premeša obrambo Chicaga, nato pa izza hrbta zaposli Willieja Cauley-Steina, kateremu ni bilo težko dokončati dela.

Prav tako je Luki pripadla akcija pod številko 53, ko je tokrat izigral obrambo Phoenixa, preden je po njegovi aistenci akcijo zaključil Dorian Finney-Smith.

luka dončić Ne gre drugače Šport Slovenija bo za Dončića morala plačati rekordno vsoto

V najboljšo petdeseterico pa se je najprej prebil s košem, ki je bil označen za 43. najboljšo akcijo sezone, ko je v zadnji sekundi obkrožen z dvema obrambnima igralcema zadel trojko za zmago nad Bostonom.

Njegova najboljša aistenca leta pa se nahaja pod akcijo številka 29, ko na tekmi proti Portlandu poda kar nazaj preko glave na trojko povsem odkritemu Timu Hardawayu Jr., ki vse skupaj suvereno zaključi.

Dončićeva najboljša poteza sezone 2020-21 pa kar nekoliko kontroverzno zaseda šele peto mesto, saj je bil njegov koš v zadnji sekundi za zmago nad Memphisom resnično nekaj posebnega in bi si morda zaslužil celo višje uvrstitve, a so bila najvišja tri mesta rezervirana za najpomembnejše tekme sezone - finalno in polfinalno serijo, tako da je Lukova akcija zgolj zaradi pomembnosti preostalih tekem izgubila nekaj mest.

Luka Dončić Mavs NBA Šport Napoved pošastne sezone Luke Dončića

O tem, koliko Luka pomeni Dallasu, pa najlepše govori dejstvo, da je na seznam stotih najlepših akcij prišlo le šest Dallasovih košev in pri čisto vseh je imel glavno besedo naš Luka.

In Luka bo v prihajajočih sezonah zagotovo napredoval in postal še boljši, tako da lahko Dallasovi navijači z nestrpnostjo pričakujejo nove Dončićeve spektakularne poteze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice