Šport > Košarka
21174 ogledov

Novica iz Dallasa, ki bo razočarala Slovence

luka dončić Profimedia
Dallas Mavericks naj bi okrepil evropski organizator igre, toda njegovo ime ni Goran Dragić.

Možnosti, da bi si Luka Dončić in Goran Dragić v prihajajoči sezoni lige NBA delila slačilnico v Dallasu, skorajda ni več.

Teksačani naj bi bili tik pred podpisom pogodbe s 23-letnim Frankom Ntilikino, ki bo v Dallasu zakrpal obrambne vrzeli in na položaju organizatorja igre pomagal razbremeniti Dončića.

Ntilikina je 193 centimetrov visoki branilec s štiriletnimi izkušnjami v ligi NBA. Leta 2017 ga je na naboru izbralo moštvo New York Knicks, s katerim se je lani uvrstil v končnico, a zaradi omejenega igralnega časa (1,3 minute v povprečju) na treh tekmah oddal prazno statistiko.

Je tudi član francoske košarkarske reprezentance, ki je v polfinalu oimpijskega turnirja premagala Slovenijo z 90:89. Ntilikina je na parketu preživel sedem minut, v tem času pa je vpisal točkovno ničlo (0/4 met iz igre).

Ntilikina | Avtor: Epa Epa

Dallas se je med poletnim prestopnim rokom okrepil z več napadalno usmerjenimi košarkarji, Ntilikina pa bo pomagal vzpostaviti ravnotežje na obrambni polovici, kjer so imeli telički v zadnjih letih največ težav.

Med njegove reference lahko prištevamo tudi izjavo zvezdnika Utah Jazz Donovana Mitchella, ki je leta 2020 o Francozu dejal: "Eden najtežjih branilcev, s katerimi sem se kdajkoli pomeril. Prav je, da dobiva priložnosti v New Yorku, ker si jih tudi zasluži."

Luka Dončić Mavs Clippers Olajšanje Šport Dončić mu je zagrenil življenje, zdaj sta soigralca

Z nakupom Francoza, ki za zdaj še ni uradno potrjen, bodo bržkone ugasnili še zadnji upi za združitev Dončića in Dragića. Slednji je namreč po menjavi za Kyla Lowryja pristal v Torontu, kjer bo očitno branil barve Raptorjev.  

goran dragić | Avtor: Instagram Instagram

To potrjuje tudi njegova zadnja objava na Instagramu, s katero je sledilcem pokazal več kosov oblačil in klubskih artiklov kanadske franšize, ki jih je v znak dobrodošlice prejel od novega delodajalca. "Gremo na delo," je pripisal 35-letni veteran.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Goran Dragic (@the_1_dragon)

Komentarjev 1
  • SamoResnica 14:51 15.september 2021.

    Dragić še nikoli zares ni bil mišljen za okrepitev Dallasa. Same bučke so bile da je lahko folk pisal in bral, vi pa služili od oglaševalcev.