Šport > Košarka
12271 ogledov

Dončić mu je zagrenil življenje, zdaj sta soigralca

reggie bullock Profimedia
Ameriški košarkar se je s prestopom v Dallas razbremenil velikega bremena.

Krilni košarkar Reggie Bullock si bo v prihajajoči sezoni lige NBA delil slačilnico z Lukom Dončićem, kar seveda pomeni, da mu na parketu ne bo več potrebno iskati rešitev za pokrivanje slovenskega čudeženega dečka.

Nekdanji košarkar New York Knicks je bil v preteklosti zadolžen za omejevanje Dončićevega prispevka na napadalni polovici, izkušnja pa mu, kot kaže, ni ostala v preveč lepem spominu.

"Vesel sem, da sva postala soigralca, ker mi ga odslej ne bo več treba pokrivati," je priznal 30-letnik z osemletnimi izkušnjami v najmočnejši ligi na svetu.

Dončić podpisal zgodovinsko maksimalno pogodbo | Avtor: Profimedia Profimedia
"Pri Luki mi je všeč vse, kar počne na igrišču, njegove poteze, način, kako razigrava soigralce, ... je odličen košarkar. Na parketu sva bila hude bitke. Je zelo tekmovalen in spoštuje igro, zato sem z veseljem njegov soigralec."

Bullock je bil zadnji dve sezoni član New York Knicks, pred tem je branil barve Detroit Pistons, Phoenix Suns in Los Angeles Clippers. Lani je v povprečju dosegal 10,9 točke, 3,4 skoka in 1,5 podaje na tekmo.

Med njegove kvalitete prištevamo solidne obrambne sposobnosti in mirno roko - v sezoni 2020/2021 je namreč zadel kar 41 odstotkov metov z razdalje, zelo natančen pa je bil tudi s črte za proste mete, kjer je zgrešil manj kot enega na deset poskusov (91%).

Kot je povedal za uradno spletno stran kluba, so ga pri Dallasu najbolj pritegnili povezanost med igralci, tekmovalnost in borbeni duh. "Ko sem igral proti Mavericksom, mi je bil zelo všeč način, kako so tekmovali kot ekipa. Imajo odlične igralce, zato je bila odločitev zame povsem preprosta," je povedal Bullock, ki je podpisal triletno pogodbo v vrednosti 30 milijonov dolarjev.

Američan upa, da bo tudi z Dončićevo pomočjo v Dallasu lahko pokazal vse, kar zna. "Zelo sem ponosen na svoj met, pa tudi na to, da v obrambi pokrivam najboljšega igralca nasprotne ekipe."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.