Šport > Košarka
2594 ogledov

Novi član Hiše slavnih tako o primerjavah z Dončićem

Toni Kukoč Profimedia
"Ko sem bil v Evropi, sem igral na enak način."

Legendarni hrvaški košarkar Toni Kukoč je bil konec minulega tedna sprejet v Hišo slavnih. Igralec, ki je pomagal Michaelu Jordanu in Scottieju Pippenu še do treh šampionskih prstanov, se je po selitvi v NBA povsem podredil ekipi, ki je vključevala omenjena zvezdnika, s tem pa je 'trpela' njegova osebna statistika. Številne Američane, predvsem tiste, ki nikoli niso gledali Hrvata, so zmotile prav številke v statističnih rubrikah, mnogi so menili, da si Kukoć vstopa med največje ni zaslužil.

"Če bi se Kukoč pridružil katerikoli drugi ekipi, bi veljal za enega največjih igralcev. Bil bi to, kar je Luka Dončić zdaj," je pred dnevi svoje mnenje o Hrvatu izrazil priznani NBA novinar Sam Smith.

To mnenje je pri nekaterih poželo odobravanje, pri drugih ne. Svoje mnenje o primerjavah z mladim slovenskim zvezdnikom je sicer že prej povedal tudi Kukoč. Ta Dončića vidi kot svojo mlajšo verzijo: "Tako sem jaz igral. Ko sem še igral v Evropi, sem igral natanko tako kot on. Ko sem se pridružil Bikom, je bila ta pozicija bolj ali manj rezervirana za Scottieja. Če ni bilo njega, ali Rona Harperja, ali pa če sem pobral odbito žogo, sem imel tudi jaz svobodo, da sem prenesel žogo v napadalno polovico."

Podobno mnenje ima tudi George Karl, eden izmed peščice tenerjev, ki je v lig NBA zbrala več kot 1.000 zmag. "Ko sem bil še trener v Španiji (vodil je Real Madrid; op. p.), je generalni menedžer Chicaga Jerry Krause prišel k meni, da bi dobil moje skavtiranje Kukoča. Bil je izjemno pameten, imel je visok košarkarski IQ. Vedno je imel izjemen občutek za igro in bil vražji organizator igre z višino 207 centimetrov," je Dalmatinca iz evropskih časov opisal Karl.

In nato zaključil: "Utiral je pot Jokiću, Dončiću in ostalim".

Komentarjev 1
  • Brian_Pittman 11:45 14.september 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

Sorodne novice