Šport > Košarka
750 ogledov

All-Star igralec se ne želi vrniti v klub, to ga lahko drago stane

Luka Dončić in Ben Simmons Profimedia
Dokončno konec ljubezni.

Avstralec Ben Simmons, v zadnjih letih udeleženec NBA All-Star tekme, vztraja, da nikoli več ne bo oblekel dresa moštva Philadelphia 76-ers, ki ga je kot prvega izbralo na naboru leta 2016. Tako se naslednji teden ne misli pojavit na trening kampu, kar bi ga sicer znalo finančno precej stati. Vsakič, ko se ne bo pojavil na kampu, bo Avstralec po pisanju ameriških medijev namreč ostal brez 227.613 dolarjev. 

Simmons je trenutno sicer v drugem letu svoje petletne pogodbe, ki mu bo skupno navrgla 177 mlijonov dolarjev. Prav zaradi višine pogodbe ostala moštva ne želijo kreniti v posel s Philadelphio, saj se v morebitni menjavi igralecv ne želijo odreči svojih zvezdnikov za košarkarja, ki je razočaral v minuli NBA končnici, ko si po slabih predstavah n niti upal 'pogledati na koš' tekmeca.

Prav met je najšibkejša točka sicer raznovrstnega Avstralca. Ta je bil po izpadu deležen ostrih kritik s strani pregovorno zahtevnih navijačev v Phladelphiji, a tudi soigralcev. Medsebojne ljubezni je bilo konec, 76-ers pa so precej neuspešni pri stikih z drugimi franšizami.

Ben Simmons | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri Minnesoti Timberwolves se tako niso želeli odreči Karl-Anthonyju Townsu ali Anthonyju Edwardsu, pri Sacramentu enako De'Aaronu Foxu in Tyresu Haliburtonu, pri Golden State Warriors pa v posel niso želeli vključiti Jamesa Wisemana in Jonathana Kumingo. Pri 76-ers, kjer želijo (nerealno) za svojega nezadovoljnega igralca iztžiti kar precej, pa so zavrnili predlog Indiane, ki je bila v paketu igralcev v Philadelphio poslati tudi nekdanjega novinca leta Malcolma Brogdona.

Tudi Simmons se je sicer v preteklosti okitil s tem nazivom, s svojo višino 211 cm pa je poseben tip organizatorja igre. Je tudi izjemen obrambni igralec. Izbran je bil že v tretjo peterko lige NBA in bil najboljši kradljvec žog. V NBA karieri v povprečju zbere 15.9 točk, 8.1 skokov in 7.7 asistence na tekmo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice