Šport > Košarka
15033 ogledov

NBA zvezdnik iz bolnišnice s čustvenim zapisom, prosi odpuščanja

Cedric Ceballos Twitter
Iz bolnišnice, kjer se bori s koronavirusom, se je oglasil nekdanji zvezdnik lige NBA.

Koronavirus še naprej kroji naša življenja. Slednji jemlje življenja po celotnem svetu in pri tem ne sprašuje, če si bogat, reven, ali morda celo zvezdnik svetovnega kova. Virus ne prizanaša nikomur.

Tako je tudi nekdanji NBA as Cedric Ceballos pri svojih 52 letih pristal na intenzivni negi ene izmed bolnišnic v ZDA, kjer se priklopljen na respirator bori za svoje življenje.

Cedric Ceballos | Avtor: Twitter Twitter

Situacija naj bi bila resna in košarkar je javnost seznanil s situacijo kar preko svojega Twitter računa, kjer je objavil fotografijo iz bolnišnice ter zaprosil ljudi, naj molijo za njegovo življenje, obenem pa je vse, katerim je v preteklosti storil krivico, zaprosil odpuščanja.

"Že deseti dan na intenzivni negi in Covid-19 mi je dejansko 'izprašil rit'. Družina, prijatelji in bojevniški zdravniki, prosim vas za molitve in lepe želje za moje okrevanje. Če sem koga v preteklosti prizadel, bi se mu želel javno opravičiti. Moja borba še ni končana... Hvala," je Ceballos sporočil javnosti.

Ceballos je sicer v ligi NBA preživel 11 sezon, tekom katerih je nastopal za ekipe Phoenix Suns, Los Angeles Lakers, Dallas Mavericks, Detroit Pistons ter Miami Heat. Leta 1992 je bil okronan za zmagovalca v zabijanju, potem ko je žogo zabil skozi obroč z zavezanimi očmi, leta 1995 pa je nastopil na tekmi vseh zvezd.

Eno leto je imel najboljši odstotek meta iz igre izmed vseh igralcev v ligi, medtem ko je bil kar dve sezoni najboljši strelec ekipe Los Angeles Lakers, za katere je leta 1995 postal prvi igralec po več kot 20 letih, ki je na tekmi dosegel več kot 50 točk.

 

Komentarjev 1
  • mph2 18:27 08.september 2021.

    Če pa bo toliko ljudi molilo zanj, ne vem kaj sploh počne v bolnišnici. Mu privoščim okrevanje, ampak res religija je poden od podna.