Šport > Košarka
10690 ogledov

Trener priznal, da Dončić ni glavni ključ do uspeha Dallasa

Luka Dončić Profimedia
Novi trener teksaške ekipe Jason Kidd želi v Dallas vrniti naslov NBA prvaka, ki ga je kot igralec osvojil v sezoni 2011.

Trener Jason Kidd, nekoč član začetne peterke Dallasa, ki je pred desetimi leti pod vodstvom legendarnega Dirka Nowitzkega osvojil pokal Larryja O'Briana, se je v Teksas vrnil z visokimi ambicijami.

Ameriški košarkarski strateg pogleduje celo proti šampionskemu prstanu, čeprav se zaveda, da je pred njimi trnova pot z veliko odrekanja in trdega dela.

Osrednji akter napadalne strategije Dallasa bo še naprej slovenski čudežni deček Luka Dončić, Kidd pa ob tem poudarja, da bo za uresničitev zastavljenih ciljev potreben premik v obrambi, kjer se telički v zadnjih letih niso proslavili.

Jason Kidd | Avtor: Profimedia Profimedia

V navezavi na Dončića in bodočo strategijo moštva je Kidd dejal, da v napadu ne gre pričakovati bistvenih sprememb, bo pa poskušal prevetriti dogajanje na drugi strani parketa.

"Stvari se ne bodo spremenile v smislu, da bomo žogo vzeli iz Dončićevih rok. Predober je. Dodali smo koščke mozaika, ki ga bodo dopolnjevali, ter koščke, ki se dopolnjujejo med seboj," je prepričan 48-letni ameriški strateg.

porzingis dončić | Avtor: Profimedia Profimedia
Kar zadeva igralski kader, Dallas med poletnim prestopnim rokom ni povlekel kakšnih odmevnejših potez, tako da bo upe še naprej polagal v izgradnjo boljše kemije med Dončićem in Kristapsom Porzingisom. Nedavno dogajanje nakazuje, da sta Latvijec in Dončić pripravljena na novo skupno poglavje, potem ko v preteklih dveh sezonah nista vedno našla skupnega jezika. 

"Najpomembnejša stvar bo obramba. Več pozornosti bomo posvetili določenim malenkostim. Zavedati se moramo, da imamo samo en skupni cilj, to je osvojitev naslova prvaka. Ustaviti moramo nasprotnikov napad. Ko smo nazadnje osvojili naslov, nam je to uspelo. Prvaki nismo postali samo z napadom, temveč tudi z obrambo," je poudaril trener.

Kiddov prevzem diktirne palice iz rok Ricka Carlisla so zaznamovale obtožbe o krutem ravnanju z igralci, o čemer pa trener ne želi podrobneje razpravljati.

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 09:02 02.september 2021.

    Ta Dallas he I'm el let's same obljube, Da abodo naredili vse za izboljšanjs ekipe, govorili so, Da imajo možnos, da imajo denar...!? Zamenjali so samo strokovni štab, ekipe pa čisto nič! Samo upam, da s tem ne bodo uničili ...prikaži več kariere! Atlanta po drugi strani s Trae Youngom pa vztrajno sestavlja ekipo za vrh, Dallaa pa čaka na ne vem kaj!Sedaj pravijo, da želijo Dragića, ko jim je vse propadlo! Super, samo Goran zaradi let pride v poštev kot igralec s klopi in še to samo za kako leto!