Šport > Košarka
320 ogledov

Moštva zapovedala obvezno cepljenje

Brooklyn Nets LA Lakers Profimedia
Igralcem, ki ne bodo cepljeni grozi znižanje plače, dodatna denarna kazen ali pa celo suspenz.

Košarkarji NBA moštev Golden State Warriors, New York Knicks in Brooklyn Nets se bodo morali cepiti proti covidu-19, če bodo želeli zaigrati na domačih tekmah, je odločilo vodstvo tekmovanja.

Svetovne agencije, ki povzemajo ameriške medije, poročajo, da za San Francisco in New York veljajo uredbe, ki določajo, da morajo biti osebe starejše od 12 let cepljene, če želijo vstop v določene objekte v mesto.

Mednje sodijo tudi košarkarske dvorane Chase Center v San Franciscu ter Madison Square Garden in Barclays Center v New Yorku. Izjema pri teh ukrepih so osebe, ki se ne smejo oziroma ne želijo cepiti iz zdravstvenih in verskih razlogov.

Luka Dončić Foto Šport Policisti ustavili Dončića, sledilo je ...

Kot poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, ki povzema ameriški The Athletic, igralcem, ki ne bodo cepljeni grozi znižanje plače, dodatna denarna kazen ali pa celo suspenz.

Mediji pa poročajo tudi, da je vodstvo lige NBA opozorilo vse klube, da morajo biti vsi klubski sodelavci, ki bodo imeli stik s košarkarji, cepljeni do nove sezone, ki se začne 19. novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice