Šport > Košarka
22498 ogledov

Dallas zapušča moteči člen, ki je bil trn v Dončićevi peti

mark cuban luka dončić Profimedia
V moštvu Luke Dončića so povlekli še eno odmevno kadrovsko potezo.

Vodstvo košarkarske franšize Dallas Mavericks se je znebilo še zadnjega motečega člena v ekipi Luke Dončića. Teksačani so po poročanju ameriških medijev končači sodelovanje z Haralabosom "Bobom" Voulgarisom, ki naj bi bil že dlje časa na bojni nogi s slovenskim košarkarjem, s poseganjem v avtonomijo trenerja pa naj bi ključno pripomogel tudi k odhodu Ricka Carlisla.

V Dallasu so pred prihajajočo močno prevetrili strokovni štab, začenši z odhodom genralnega direktorja Donnieja Nelsona, ki ga je na položaju nasledil Nico Harrison. Po Nelsonu se je po 13 letih od teličkov poslovil še Carlisle, košarkarski strateg, ki je leta 2011 ekipo popeljal do edinega naslova v zgodovini moštva. Trenerski stolček je po njem podedoval legendarni Jason Kidd, član šampionske zasedbe izpred desetih let, ki bo v ekipo vnesel prepotrebno svežino.

Luka Dončić | Avtor: Epa Epa
Številni kadrovski pretresi so sprožili celo dvome o dolgoročnih načrtih Luke Dončića, čeprav njegova prihodnost, kot se je kasneje izkazalo od podpisu petletne pogodbe v vrednosti 207 milijonov dolarjev, nikoli ni bila pod vprašajem. 

Šušljalo se je tudi, da naj bi bil Dončić v zelo slabih odnosih z Voulgarisom, čigar vloga naj bi v samo nekaj letih postala tako vseobsegajoča, da je postal moteč za številne vplivneže znotraj franšize. Pisanje ameriških medijev je takrat hitel negirati lastnik moštva Mark Cuban, ki je spor med prvim zvezdnikom in svetovalcem označil za popolno izmišljotino.

Razhod z Voulgarisom, ki je bil v moštvu zadolžen za kvantitativne raziskave in razvoj, je bil sporazumen, je ob tem poudaril generalni menedžer ekipe in dodal, da košarkarskega strokovnjaka niso odpustili, temveč mu je zgolj potekla pogodba.

Izkazalo se je celo, da je bila pobuda za prekinitev sodelovanja na strani Voulgarisa, ki je prek družbenih omrežij razkril, da je želel oditi že prej, a so njegovo prošnjo zavrnili, zato je bil primoran počakati do izteka pogodbe.

Komentarjev 2
  • silvester1 09:01 24.september 2021.

    Končno so se ga znebili. škodljivca

  • Avatar Boris Hribljan
    boris199 08:54 24.september 2021.

    Končno so vsaj eno pametno potezo naredili pri Dallasu!