Šport > Košarka
683 ogledov

Sankcije za NBA košarkarja, ki odklanja cepljenje

andrew wiggins Epa
Krilni košarkar Golden State Warriors je dobil prepoved igranja domačih tekem.

Kanadski košarkar Andrew Wiggins se bo moral cepiti proti covidu-19, če bo želel v prihajajoči sezoni lige NBA igrati domače tekme njegovega moštva Golden State Warriors.

Tako je odločil pristojni organ za vaorvanje javnega zdravja v San Franciscu, ki necepljenim prepoveduje vstop v dvorano Chase Center.

Cepljenje | Avtor: Epa Epa
Wiggins se je poskušal cepljenju izogniti na podlagi verskih razlogov, vendar je vodstvo lige njegovo obrazložitev zavrnilo. Tudi če bi liga njegovi prošnji ugodila, bi odlok ministrstva to odločitev preglasil.

Wiggins je eden izmed peščice NBA košarkarjev, ki se še upirajo cepljenju. Trenutna precepljenost med igralci severnoameriške lige znaša približno 90 odstotkov.

Wiggins se je Golden Statu pridružil iz Minnesote sredi sezone 2019/2020. Lani je v povprečju prispeval 18,6 točke, 4,4 skoka, 2,3 podaje in 1,0 ukradene žoge na tekmo. 

Šestindvajsetletnik bo lahko v sezoni 2021/2022 igral samo na gostovanjih. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.