Šport > Košarka
124 ogledov

Necepljeni igralci brez plačila za izpuščene tekme

kyrie irving Epa
"Vsak igralec, ki ne bo zadostil lokalnim predpisom ter ukrepom glede cepljenja, ne bo plačan v primeru izpuščenih tekem," je dejal vodja oddelka za komunikacije lige NBA Mike Bass.

Vodstvo severnoameriške košarkarske lige NBA je danes v izjavi za javnost zapisalo, da igralcev ne more prisiliti v cepljenje, po drugi strani pa necepljeni košarkarji ne bodo plačani za izpuščene tekme v mestih, kjer zaradi obstoječih ukrepov ne bodo mogli igrati.

Združenje košarkarjev lige NBA (NBAPA) ni podprlo predloga vodstva lige o obveznem cepljenju, bodo pa morali necepljeni igralci upoštevati strožje protokole obnašanja med sezono najmočnejše košarkarske lige.

kyrie irving Zvezdnik Šport Meni, da je Zemlja ploskev, zdaj je anticepilec. To bi ga znalo drago stati.

Ta pa na drugi strani nima pristojnosti, da bi narekovala lokalnim oblastem, komu lahko prepovedo udejstvovanje na tekmah. Necepljeni igralci domačih klubov bodo morali tako izpustiti polovico tekem rednega dela sezone v New Yorku in San Franciscu. Bodo pa lahko košarkarji gostujočih moštev, ki niso cepljeni, ob upoštevanju obstoječih ukrepov igrali v dvoranah v New Yorku in San Franciscu.

Lokalni ukrepi za zdaj vplivajo na tri franšize, New York Knicks, Brooklyn Nets in Golden State Warriors.

Med tistimi, ki so proti cepljenju, sta košarkar Brooklyna Kyrie Irving in Andrew Wiggins, ki igra za Golden State. Oba bi morala po pogodbi v prihajajoči sezoni zaslužiti 34,9 oz. 31,6 milijona dolarjev.

Po doslej znanih podatkih je cepljenih okoli 90 odstotkov košarkarjev v ligi NBA.

andrew wiggins Prepoved Šport Sankcije za NBA košarkarja, ki odklanja cepljenje
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.