Šport > Košarka
885 ogledov

Jason Kidd Dončića primerjal s slavnim slikarjem

Jason Kidd Reševalni pas/Twitter Jason Kidd.
Bliža se nova sezona v ligi NBA in novi izzivi za slovenskega zvezdnika.

Še nekaj tednov nas loči od začetka rednega dela v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Dallas Mavericks se bodo udejstvovali pod vodstvom Jasona Kidda, ta je zamenjal dolgoletnega stratega Ricka Carlisla.

Kidd je bil izjemen organizator igre in Dončiću gotovo lahko podeli vrsto dobrih nasvetov. V pogovoru z ameriškimi novinarji je novi šef teksaške zasedbe razkril enega od elementov košarke, ki ga Ljubljančan lahko izboljša.

Jordan Clarkson Napaka Šport Novinarka na ulici ustavila NBA zvezdnika: Ali obiskujete tekme?

"Dončić je mladi Picasso. Ne vem, če je Picassu kdo kdaj rekel, da naj izkoristi vse barve, toda Luki želim poudariti, da so tu še drugi igralci, ki jim lahko zaupa. Tu so, da bi mu pomagali," je Kidd Slovenca primerjal s slovitim v Málagi rojenim slikarjem, ki je na začetku 20. stoletja zaznamoval umetnost in začrtal kubistično smer.

"Luka vedno pravi, da lahko v svoji igri izboljša veliko stvari. In ima prav. Sodelovanje je gotovo ena od teh stvari," je dodal Kidd.

Dončić je v lanski play-off seriji proti Los Angeles Clippers, ki jo je Dallas izgubil s 4:3, v povprečju na tekmo dosegal 35,7 točke, 10,3 asistence in 7,9 skoka.

Redni del lige NBA se bo začel 19. oktobra. All-Star vikend bo v Clevelandu med 18. in 20. februarjem. Končnica se bo začela 16. aprila.

Gregor Glas Po sanjskem prestopu Šport Naš košarkarski dragulj navdušen: "Učim se pri najboljšem trenerju na svetu!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice