Šport > Košarka
8644 ogledov

Luka že blestel na parketu, po tekmi pa še enkrat navdušil

luka dončić
Dončić in Porzingis poražena.

Dallas Mavericks se pripravljajo na novo sezono lige NBA, ki se bo začela 19. oktobra, svojim navijačem pa so se prvič predstavili na 40-minutni tekmi med modrimi in belimi. Če se dan pozna po jutru, je pred Luko Dončićem še ena izjemno uspešna statistična sezona.

Slovenski zvezdnk je zaigral v isti ekipi s Kristapsom Porzingisom, največja zvezdnika Dallasa pa vseeno nista uspela preprečiti poraza 'belih' s 57:72. Luka, ki je dvoboj odigral v dolgih hlačah, je sicer svoje moštvo popeljal do vodstva s 14:2, a so bili v drugem polčasu boljši 'modri', za preobrat je bil najbolj zaslužen novi center Dallasa Moses Brown, ki je dominiral v skoku, zbral je devet ulovljenih žog.

Prvi strelec, skakalec in podajalec belega moštva je bil Dončić, ki je v svojo statistiko vpisal 18 točk, 6 skokov in 7 asistenc. Ob tem je imel tudi odličen met, iz igre je metal 7/10 (3/3 za dve točki in 4/7 za tri točke).

Po natanko desetih minutah igre ga je sicer ustavil time-out. Luka je v šali trenerju Jasonu Kiddu dejal, da bi moral pustiti akcijo do konca. "Dejal sem mu, da je bil to edini način, da se ga ustavi, ker je bil 'on fire' (nezaustavljiv, op.p.)," se je po tekmi dogodka spomnil Kidd.

Ta je v šaljivem tonu tudi nadaljeval: "Izpostavili smo mu tudi to, da se ni prepiral s sodniki in zapisnikarsko klopjo. To je napredek, s sodniki se ni prepiral skozi celoten dvoboj."

Pri 'modrih' je bil prvi strelec s 15. točkami Nemec Maxi Kleber, točko manj je zbral Eugene Omoruyi, 12 pa jih je  zmagi prispeval Jalen Brunson.

Dončić je že med igro poskrbel za navdušenje med navijači, razveselil pa jih je tudi po tekmi, ko je dolgo ostal v dvorani in delil avtograme:

Navijači so bili med drugim sicer pozorni tudi na komunikacijo med Dončićem in Porzingisom, ki sta se med tekmo očitno dobro zabavala tudi na klopi.

Prvo pravo pripravljalno tekmo bodo Mavericks sicer odigrali v sredo, ko se bodo pomerili z Utah Jazz. Kasneje bo sledili še domači dvoboj z LA Clippers (8. oktober) ter gostujoča obračuna pri Charlotte Hornets (13. otober) in prvakih Milwaukee Bucks (15. oktober). Prvi nasprotnik v rednem delu sezone bodo 21. oktobra Trey Young in ostali člani zasedbe Atlanta Hawks.

Komentarjev 1
  • silvester1 12:02 04.oktober 2021.

    Moses Brown bo glavni center.ta let bodo prišli do finala

Sorodne novice