Šport > Košarka
15896 ogledov

NBA legenda prepričana, da se Luki godi krivica: "Če bi odločal jaz ..."

luka dončić Epa
Priznani košarkarski strokovnjak Mark Jackson je Luko Dončića povzdignil v nebo.

Liga NBA bo v okviru jubilejne 75. sezone najmočnejše košarkarske lige na svetu objavila seznam 75 najboljših igralcev vseh časov. Glede na to, da je v ligi NBA doslej zaigralo več kot 4500 košarkarjev, bo konkurenca zelo huda.

Po mnenju nekdanjega trenerja Golden State Warriors Marka Jacksona bi si mesto na elitnem seznamu zaslužil tudi Luka Dončić, čeprav je v ligi NBA doslej odigral šele tri sezone.

luka dončić Dallas Šport Luka že blestel na parketu, po tekmi pa še enkrat navdušil

Jackson, nekdanji NBA košarkar (1987-2004), je gostoval v podkastu Shannon Sharpe's Club Shay Shay, kjer sta z voditeljem razpravljala o tem, kateri od mladih talentov bo bodoči prvi obraz lige.

"Če pogledamo širok bazen talenta, je NBA v zelo dobrih rokah," je uvodoma dejal Jackson, nato pa poimensko izpostavil Dončića. "Eden od igralcev, ki si jih že omenil, bi bil lahko na seznamu najboljših 75 košarkarjev. Luka Dončić je vse to, kar pravijo, da je. Samo poglejte, kaj vse mu je uspelo na začetku kariere. Če bi jaz glasoval, bi bil na tem seznamu. Ne bi kazal s prstom na nikogar s prejšnjega seznama top 50 košarkarjev, toda nekateri med njimi niso tako dobri kot Luka. In nekatere sem videl v akciji, tako da jih cenim in spoštujem," je povedal Jackson.

dončić real madrid | Avtor: Epa Epa
Pred tremi leti so Dončićev vstop med košarkarko elito spremljale podcenjujoče napovedi ameriških strokovnjakov. Čeprav se je tedaj komaj 19-letni zvezdnik kraljevega kluba prek Atlantika podal na krilih evroligaške lovorike in kopice individualnih priznanj, so mnogi dvomili v njegov uspeh v konkurenci fizično superiornejših ameriških igralcev.

Dončić je dvomljivcem hitro zaprl usta in se že v krstni sezoni iz relativno neznanega Evropejca prelevil v globalno športno ikono. Po pričakovanjih naj bi 22-letnik v prihodnosti pobral vsaj eno ali več priznanj za najkoristnejšega igralca lige (MVP), z ustrezno pomočjo pa bi lahko nekoč posegel tudi po pokalu Larryja O'Briena.

Kljub vsemu osnutek seznama nakazuje, da ga strokovnjaki po samo treh sezonah in ob odsotnosti odmevnega rezultata v končnici (še) ne uvrščajo med 75 največjih NBA legend.

luka dončić Krivica! Šport Dončić s to potezo razdvojil navijače Dallasa

Končna podoba seznama trenutno še ni znana. Soglasno je bilo s strani sodelujočih glasovalcev imenovanih 37 košarkarjev, med njimi je pet aktivnih igralcev - LeBron James, Chris Paul, Stephen Curry, Kevin Durant in Giannis Antetokounmpo

Soglasno imenovanje je za las zgrešilo sedem košarkarjev, od tega so trije še vedno aktivni - James Harden, Kawhi Leonard in Russell Westbrook. Preostali štirje so Willis Reed, George Gervin, George Mikan in Allen Iverson.

Vsaj en glas je prejelo 71 igralcev, vsaj dva pa 56. 

 | Avtor:
 | Avtor:

Komentarjev 1
  • Avatar skeptik
    skeptik 12:55 04.oktober 2021.

    Predlagam, da 5. oktober (torej jutri) postane svetovni dan brez novice o Donćiću. Ker vsakodnevno nabijanje o tem hiperzaslužkarju res ni več normalno.