To se je dogajalo pol ure po Pogijevi zmagi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Daleč za zmagovalci svoj boj bijejo tudi ostali kolesarji.
Oglej si celoten članek

Nizozemski sprinter Fabio Jakobsen, ki je na tokratni dirki po Franciji zmagal v drugi etapi, je v zadnjih metrih vzpona na Peyragudes bil neizprosno bitko s časom.

Medtem ko je zmagovalec 17. etape Tadej Pogačar ciljno črto prečkal že pred več kot pol ure, se je član moštva Quick-Step Alpha Vinyl v zaključku etape boril s časovno zaporo, ki je bila tokrat glede na dolžino trase in tempo najboljših postavljena pri 37 minutah in štirih sekundah. Gledalci so njegov trud ob vzponu po letališki stezi pozdravili na podoben način kot prej obračun Pogačarja z Jonasom Vingegaardom. 

Ura je odštevala čas, osamljenega Jakobsena pa so v zadnjih metrih spodbujali navijači in člani njegovega moštva in na koncu mu je uspelo časovno metlo prehiteti za pičlih 17 sekund. Množica je bila navdušena. 

Nizozemec se je po prihodu v cilj povsem izčrpan ustavil ob ogradi, na pomoč pa so mu priskočili člani ekipe. Tokrat mu je uspelo, a ga jutri morda znova čaka podobno težko delo. Če mu uspe priti do Pariza, bo v nedeljo sicer sodil med favorite za zmago v zadnji etapi, ko bo na Elizejskih poljanah najverjetneje na sporedu ciljni sprint glavnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:17 20. Julij 2022.

    Ludeki! Ampak imajo vseeno daljšo življensko dobo kot žogobrci!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.