To so mu rekli, ko je želel obiskati Schumacherja

Foto: Epa Michael Schumacher in Rubens Barrichello.
Nekdanji dirkač Ferrarija je želel obiskati prijatelja. Odgovor družine ga je presenetil.
Oglej si celoten članek

Dolgoletni dirkač formule 1 Rubens Barrichello, rekorder po številu dirk za veliko nagrado v elitnem dirkaškem športu (322), je razkril nove podrobnosti, kako družina Michaela Schumacherja ščiti zasebnost sedemkratnega svetovnega prvaka.

Nemca, čigar zdravstveno stanje je velika uganka, v javnosti ni bilo na spregled vse od nesreče decembra 2013, ko se je usodno poškodoval med smučanjem v francoskih Alpah in utrpel resne poškodbe glave.

Odkar so statistično najuspešnejšega dirkača vseh časov prepeljali v domačo vilo ob Ženevskem jezeru, kjer okreva ob neprestani asistenci zdravniškega osebja, ga je na domu obiskala le peščica prijateljev iz sveta dirkaškega športa, kot sta denimo Jean Todt in Ross Brawn, velika večina pa do Schumcherja ne more in ne sme, četudi bi si to želela.

V preteklosti je nad politiko družine, ki javnosti ne izda nobene konkretne informacije, tožil nekdanji Schumacherjev menedžer Willi Weber, zdaj pa se je oglasil tudi Nemčev bivši moštveni kolega in prijatelj Rubens Barrichello, ki je od leta 2000 do 2005 z njim dirkal pri Ferrariju.

"Iskal sem način, da bi ga lahko obiskal, vendar so mi rekli: 'to ne bo dobro zate in ne bo dobro zanj.' Tako da nimam nobenih novic," je bil razočaran 45-letnik, ki je največje uspehe dosegel prav s poskočnim konjičkom, a se je moral ob Schumacherju vselej zadovoljiti z vlogo druge violine.

O nemškem dirkaču je nedavno spregovoril tudi njegov prijatelj in nekdanji dirkač F1 Michael Bartels. "To je zelo tragično. Upam, da bomo nekega dne dočakali dobro novico in ga ponovno videli v javnosti. To si želi vsak navijač motošporta, še posebej v Nemčiji. Ko pomislim na vse, kar je naredil za nemški motošport, dobim mravljince," je dejal.

Po napovedih strokovnjakov so možnosti, da bi Schumacher popolnoma okreval, skoraj nične.

Schumacher Zelo zaskrbljujoče napovedi strokovnjaka

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.