To se zgodi v Španiji, ko sedete med navijače največjega rivala

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Dvoboj velikih baskovskih rivalov je zaznamoval poseben dogodek.
Oglej si celoten članek

Real Sociedad in Athletic Bilbao sta kultna baskovska kluba, ki jim nogometni navijači že desetletja pripisujejo prvi mesti med klubi v omenjeni regiji na severu Španije. Z roko v roki s tradicijo gre med kluboma seveda tudi za veliko rivalstvo.

Tudi v zadnjem krogu španskega prvenstva je bil tako stadion Anoeta v San Sebastianu popolnoma napolnjen, med tistimi, ki so prišli do dragocene vstopnice pa je bil tudi pristaš Athletica, ki mu ogled velikega baskovsekga dvoboja ni preprečilo niti dejstvo, da je moral sesti med pristaše domačega Reala.

Na njegovo srečo je bil dvoboj, ki ga velikokrat zaznamujejo grobi prekrški, kartoni in izključitve, tokrat zelo miren, glavni sodnik je tako v 90 minutah podelil le štiri rumene kartone. Na zelenici je prevladoval domači klub, ki je na koncu zmagal s 3:0.

Domači privrženci so bili razumljivo dobro razpoloženi, ob prijateljskem vzdušju pa nasmeha ob koncu tekme ni skrival tudi omenjeni pristaš kluba iz Bilbaa. Ta je postal hit na socialnih omrežjih, opazili pa so ga tudi pri Athleticu.

"To smo mi. Vedno Athletic, v dobrih in slabih časih," so zapisali pri klubu, ki nikoli ni izpadel iz najmočnejšega španskega tekmovanja. S takšnim dosežkom se lahko pohvalita le še Real Madrid in Barcelona.

Athletic Bilbao je doslej osemkrat postal španski prvak (nazadnje v sezoni 1983/84), kar 23-krat pa je osvojil španski pokal.

Real Sociedad je dvakrat osvojil prvenstvo (1981/82 in 1982/1983) in trikrat kraljevi pokal. Lovoriko v slednjem tekmovanju je osvojil tudi v sezoni 2019/20, ko je v finalu premagal prav Athletic Bilbao. Tekma je bila sicer zaradi covida odigrana šele 3. aprila 2021, moštvo iz San Sebastiana je slavilo z 1:0.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.