Šport > Nogomet
2410 ogledov

To se zgodi v Španiji, ko sedete med navijače največjega rivala

Martin Zubimendi, Inaki Williams Profimedia
Dvoboj velikih baskovskih rivalov je zaznamoval poseben dogodek.

Real Sociedad in Athletic Bilbao sta kultna baskovska kluba, ki jim nogometni navijači že desetletja pripisujejo prvi mesti med klubi v omenjeni regiji na severu Španije. Z roko v roki s tradicijo gre med kluboma seveda tudi za veliko rivalstvo.

Tudi v zadnjem krogu španskega prvenstva je bil tako stadion Anoeta v San Sebastianu popolnoma napolnjen, med tistimi, ki so prišli do dragocene vstopnice pa je bil tudi pristaš Athletica, ki mu ogled velikega baskovsekga dvoboja ni preprečilo niti dejstvo, da je moral sesti med pristaše domačega Reala.

Na njegovo srečo je bil dvoboj, ki ga velikokrat zaznamujejo grobi prekrški, kartoni in izključitve, tokrat zelo miren, glavni sodnik je tako v 90 minutah podelil le štiri rumene kartone. Na zelenici je prevladoval domači klub, ki je na koncu zmagal s 3:0.

Domači privrženci so bili razumljivo dobro razpoloženi, ob prijateljskem vzdušju pa nasmeha ob koncu tekme ni skrival tudi omenjeni pristaš kluba iz Bilbaa. Ta je postal hit na socialnih omrežjih, opazili pa so ga tudi pri Athleticu.

"To smo mi. Vedno Athletic, v dobrih in slabih časih," so zapisali pri klubu, ki nikoli ni izpadel iz najmočnejšega španskega tekmovanja. S takšnim dosežkom se lahko pohvalita le še Real Madrid in Barcelona.

Athletic Bilbao je doslej osemkrat postal španski prvak (nazadnje v sezoni 1983/84), kar 23-krat pa je osvojil španski pokal.

Real Sociedad je dvakrat osvojil prvenstvo (1981/82 in 1982/1983) in trikrat kraljevi pokal. Lovoriko v slednjem tekmovanju je osvojil tudi v sezoni 2019/20, ko je v finalu premagal prav Athletic Bilbao. Tekma je bila sicer zaradi covida odigrana šele 3. aprila 2021, moštvo iz San Sebastiana je slavilo z 1:0.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice