Šport > Nogomet
10595 ogledov

Oblakovega soigralca žalili tako hudo, da so prekinili trening

João Félix Epa João Félix na klopi Atlética.
Po srečanju madridskega Atlética so navijači izlili svoj gnev.

Atlético Madrid je letošnjo ligaško sezono začel v ponedeljek z domačo zmago proti Granadi (3:1). V vratih zmagovalcev je stal slovenski reprezentant Jan Oblak, ki je svoje delo opravil zelo dobro.

Povsem drugače kot Oblak si bo prvo srečanje La Lige zapomnil portugalski zvezdnik João Félix. Slednji se je pred štirimi leti iz Benfice v zameno za kar 127 milijonov evrov preselil v špansko prestolnico.

Redki bi rekli, da se je odrezal slabo, toda (pre)visokih pričakovanj nikdar ni v popolnosti dosegel. Na začetku lanske sezone je prišel v konflikt z legendarnim trenerjem Diegom Simeonejem, kar je botrovalo manjši minutaži in zimski posoji k londonskemu Chelseaju.

Tekmovalno obdobje 2002/23 se je za Londončane končalo slabo in po temeljiti poletni prenovi ekipe je bil João Félix poslan nazaj k Atléticu.

Na uvodnem prvenstvenem srečanju proti Granadi je Félix obsedel na klopi. Po tekmi se je po ustaljeni navadi z ostalimi kolegi, ki niso zaigrali, in tistimi, ki so imeli minimalno minutažo, podal na lažji kondicijski trening.

Tek Atléticovih rezervistov po zelenici stadiona Metropolitano pa je bil predčasno končan. Na tribunah je ostalo več navijačev kot običajno in ti so se, ker med tekmo za to niso imeli priložnosti, spravili na Félixa. 

Pristaši Atlética so družno vzklikali s smeri napadalca: "Ta Portugalec, ta je ku**in sin!" Trenerji madridskega moštva so zaradi sovražnega vzdušja prekinili aktivnost in nogometaše poslali v slačilnico.

Po sporu s Simeonejem so navijači "vzmetničarjev" Félixa začeli gledati malce postrani. Olje na ogenj pa je prilila nedavna izjava Portugalca. Ta je namreč priznal, da bi z veseljem zaigral za Barcelono, če bi se mu za to ponudila priložnost.

Atlético bo sezono nadaljeval v nedeljo, ko se bo v okviru drugega kola španske La Lige podal na gostovanje v Sevillo in se srečal z Betisom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.