Šport > Nogomet
6959 ogledov

To je Čeferinov odgovor na divjanje Hrvatov in Grkov

Aleksander Čeferin Kiriakos Micotakis Epa Aleksander Čeferin in Kiriakos Micotakis.
Grška vlada je sedla za mizo s predsednikom Uefe.

Predstavniki grške vlade so po današnjem sestanku s predsednikom Evropske nogometne zveze Aleksandrom Čeferinom napovedali ostrejše ukrepe proti nasilju med huligani na nogometnih igriščih. 

"Nasilje in huliganstvo nista grški, ampak evropski problem," pa je po srečanju z grškim premierjem Kiriakosom Micotakisom povedal Čeferin. Kot je še dejal Čeferin, se teh ljudi ne sme poimenovati navijači, saj so "rak nogometa, ki ga izkoriščajo za svoje idiotske ideje".

Micotakis je napovedal ukinitev vseh navijaških skupin in napovedal, da bodo v bodoče ekipe lahko imele le po eno navijaško skupino, ki bodo tesno vezana na posamezne klube. Grški premier je napovedal tudi širitev policijskih pooblastil na stadionih in ostrejše kontrole na vhodih.

Tema razgovora med Micotakisom in Čeferinom je bila v prvi vrsti nasilje med navijači Olympiacosa, Panathiniakosa, atenskega AEK in Paoka. Sam sestanek je vezan na tragedijo pred dvobojem 3. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov med AEK in Dinamom iz Zagreba, ko je v spopadu med navijači umrl 28-letni Grk.

V Grčiji nič novega

Aleksander Čeferin Kiriakos Micotakis | Avtor: Epa Epa

Lani je v Solunu v pretepu med navijači Arisa in Paoka umrl mladoletni Alkis Kampanos. Po dogodku je vlada zvišala najvišjo kazen za navijaške nerede s šestih mesecev na pet let zapora.

"Žalostni in besni smo zaradi stvari, ki so se zgodile zaradi tega nesmiselnega nasilja. Samo premislite, kakšna oseba morate biti, da napadete nekoga le zato, ker nosi dres drugega kluba. To je treba izkoreniniti," je še dejal Čeferin.

Čeferin si bo zvečer v Pireju ogledal še nogometno tekmo med Manchester Cityjem in Sevillo za evropski superpokal.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • zdrej 18:39 16.avgust 2023.

    To je razlog, da je pri nas TV aparat ugasnjen ali na kakem drugem kanalu, ko potekajo prenosi nogometnih tekem. Ne razumem, kako je več ali manj samo v nogometu toliko idiotov, ki delajo sranje, namesto da bi športno navijali.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 15:30 16.avgust 2023.

    30 let prepozni ste lupčki!!

Sorodne novice