Šport > Nogomet
3433 ogledov

Uefa finančno priskočila na pomoč žrtvam poplav

poplave Krška vas Saša Despot
Uefa in NZS za pomoč žrtvam poplav nemenili 320.000 evrov.

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je v sodelovanju z Evropsko nogometno zvezo v izjavi za javnost sporočila, da je Uefa odobrila sredstva v višini 300.000 evrov za pomoč Sloveniji po tragičnih poplavah. NZS bo k temu dodatno namenila še 20.000 evrov.

"Gesta solidarnosti nogometne skupnosti ima namen zagotoviti nujno pomoč in olajšanje tistim, ki jih je prizadela nedavna tragična naravna nesreča. Dodeljena sredstva bomo zaupali dvema uglednima organizacijama, Karitasu in Rdečemu križu, ki sta znani po svojem strokovnem in transparentnem delu na področju humanitarnih prizadevanj, kar zagotavlja, da bo pomoč prispela k tistim, ki jo nujno potrebujejo," so zapisali pri NZS.

Krovna slovenska nogometna zveza je obenem dodala, da nogometna družina združena stoji v svoji zavezi, da pomaga skupnostim pri obnovi in okrevanju po obsežnih poplav.

"Skupaj z Uefo trdno verjamemo, da bomo z delom z roko v roki z dobrodelnima organizacijama lahko pripomogli k čimprejšnji obnovi in ponudili žarek upanja prizadetim državljanom."

Skupaj z Uefo so izrazili globoko sočutje vsem, ki so minuli konec tedna utrpeli izgube, slovenska zveza pa je izrazila še hvaležnost krovni evropski zvezi ter njenemu predsedniku Aleksandru Čeferinu za neprecenljivo podporo pri tej pobudi.

Komentarjev 2
  • Toma 16:43 08.avgust 2023.

    No, tam je tudi moj denar, ki v življenju nisem gledal ene tekme, a plačevati pa jih moram!

  • Dragonja 14:53 08.avgust 2023.

    Bravo Ceferin,upam da bo po končanem mandatu predsednik vlade,kar sem napisal že pred 2 leti.

Sorodne novice