Slovenija
767 ogledov

Takšno je stanje telekomunikacijskega omrežja po krajih, ki jih je poplavilo

telekom slovenije Anže Petkovšek
Deluje skoraj celotno mobilno omrežje Telekoma Slovenije

Mobilno omrežje telekomunikacijskega operaterja Telekom Slovenije deluje skoraj v celoti, mobilni signal imajo tudi prebivalci Črne na Koroškem, Mežice in Podvolovljeka, so danes sporočili iz podjetja. Z namenom zagotavljanja lažje komunikacije do 15. avgusta vsem svojim uporabnikom na prizadetih območjih omogočajo neomejen prenos podatkov.

Potem ko je bilo v nedavnih poplavah zalitega del komunikacijske omrežja, s porušenimi mostovi in ostalo cestno infrastrukturo pa del omrežja poškodovanega ali pretrganega, je od nedelje dalje mobilno omrežje Telekoma Slovenije skoraj v celoti ponovno vzpostavljeno, so v sporočilu za javnost pojasnili v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju.

"Le izjemni požrtvovalnosti vseh na terenu gre zahvala, da od skupno več kot 1500 baznih postaj, kolikor jih ima Telekom Slovenije po vsej državi, ne delujejo le še tri, ki pa so na izjemno težko dostopnem terenu," so pojasnili. Ko se bo pojavila prva možnost, bodo sanirali tudi preostale tri.

Signal je tako ponovno vzpostavljen na območjih Mežice, Podvolovljeka in Črne na Koroškem, kjer se bazna postaja, tako kot še na 34 drugih lokacijah na prizadetih območjih, napaja s pomočjo agregata.

Terenske ekipe Telekoma so danes osredotočene na vzdrževanje delovanja baznih postaj, ki se napajajo s pomočjo agregatov. Osredotočene so tudi na sanacijo funkcijske lokacije v Mengšu, ki je bila popolnoma poplavljena in uničena, je pa ključna za zagotavljanje fiksnih storitev na območju Mengša in okolice, ter kratkoročno in dolgoročno sanacijo ostalih poškodovanih ali uničenih funkcijskih fiksnih vozlišč - Črna, Luče, Prebold, Luboje, Logarska doline, Solčava, Radmirje in Pečovnik.

Da bo komunikacija v prihodnjih dneh lažja, Telekom Slovenije do vključno 15. avgusta vsem svojim uporabnikom na prizadetih območjih omogoča neomejen prenos mobilnih podatkov, so navedli.

dezurni@styria-media.si

Poplave 2023 Mura Slovenija "Dragi ljudje: Skupaj smo zmagali!" poplave Škofja Loka "Smo družina..." Avto Pozor, katastrofa naplavila tudi vojne dobičkarje Prevalje hiša poplave Koroška Slovenija Družini na Prevljah odneslo hišo, zanje zbirajo denar v Kanadi
Komentarjev 3
  • Kmodri 21:08 07.avgust 2023.

    Vsak izgovor za špekulante je dober!

  • Ender3 14:12 07.avgust 2023.

    Lahko pričakujemo tudi podražitve. Razlog pa, sanacije !