Slovenija
54435 ogledov

Družini na Prevljah odneslo hišo, zanje zbirajo denar v Kanadi

Prevalje hiša poplave Facebook Prizor katastrofe na Prevaljah.
Pomoč za v poplavah prizadete prebivalce prihaja iz različnih naslovov.

Vremenska ujma je najbolj udarila Gorenjsko in Koroško. S slednje zaradi težje dostopnosti nekaterih predelov šele zdaj prihajajo natančnejša poročila o škodi.

Veliko škode je nastalo v občini Prevalje. Podivjano vodovje reke Meže, ki se prav pri tem naselju iz ozke soteske razširi v dolino, je za seboj pustilo pravo razdejanje.

Na obrobju mesta je stala ena od hiš - domovanje družune Fužir, ki so podlegle silovitemu vodnemu toku. "Rešili smo bencinsko črpalko, nismo pa uspeli rešiti hiše, smo zelo žalostni ... in globoko sočustvujemo z vsemi prizadetimi," je na Facebooku ob fotografiji hiše zapisal prevaljski župan Matic Tasič.

Prav za to družino pa bo očitno hitro prišla pomoč z druge strani Atlantika. Kanadčanka Julie iz Yorka v zvezni državi Ontario je na platformi gofundme.com zagnala stran za pomoč oškodovani družini.

"Ime mi je Julie. Imam prijateljico po imenu Gabi. Je iz Slovenije. Njeno mesto so prizadele močne padavine in njena družina je izgubila svoj ljubljeni dom in vse premoženje. So čudovita družina, ki je trdo delala za svoj dom in so bili ponosni nanj. So preprosti ljudje, ki živijo od zemlje. Zbrana sredstva so namenjena njim, da si bodo lahko opomogli," je Kandačanka obrazložila svoje razloge.

V 24-ih urah se je na platformi zbralo 22.500 kanadskih dolarjev, kar znese več kot 15.000 evrov. Za družino Fužir lahko sredstva prispevate NA TEJ POVEZAVI.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice