Svet
3597 ogledov

V predoru Učka voda zalila avtomobile!

predor Učka padavine 24sata Zalito cestišče v predoru Učka.
Eden najdaljših predorov v regiji je delno popustil izjemnim vremenskim razmeram.

Močno deževje je v prvih urah petka povzročilo ogromno težav v Sloveniji, predvsem na Gorenjskem. Fronta se premika proti jugovzhodni Sloveniji, ogroža pa tudi sosednje pokrajine. To dokazujejo posnetki, objavljeni na hrvaški spletni strani 24sata.

Predor Učka, ki pod istoimenskim gorovjem povezuje zahodno in osrednjo Istro s Kvarnerjem in drugimi deli Hrvaške, je zalila voda. Popustila je skoraj tretjina spojev, voda je precej ovirala gost promet.

Bralec je omenjenemu portalu poslal posnetke in fotografije, ki prikazujejo precej zaskrbljujoč pojav na avtocesti A8.

Predor Učka je bil odprt septembra 1981, pet let in pol po podpisu pogodbe za gradnjo. Ob izgradnji je bil najdaljši v tedanji Jugoslaviji. Dolg je 5062 metrov in širok več kot devet metrov. 

Opremljen je z 83 nadzornimi kamerami, 538 detektorji požara, 39 gasilnimi hidranti, 38 SOS-postajami, v njem se nahaja pet odstavnih niš in tri obračališča.[4] Promet poteka dvosmerno z omejitvijo hitrosti 80 km/h.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice