Slovenija
7395 ogledov

Bralka na štajerski avtocesti: "Pri Šentrupertu smo se obrnili ..."

Promet.si
Na štajerski avtocesti dolgi koloni vozil, voznike obrnili nazaj proti Ljubljani, saj so tudi obvozne ceste zaprte.

"Okoli devete ure dopoldne sem se odpravila iz Ljubljane proti Mariboru. Hitro po izvozu na Trojanah se je na tabli nad avtocesto pojavil napis, da ne bo mogoče naprej, da je cesta zaradi poplav zaprta. Ustavili smo se pred Šentrupertom in ostali ujeti dobre tri ure, dokler nas niso na izvozu delavci Darsa obrnili nazaj na avtocesto, v smer proti Ljubljani. Gasilci so nam povedali, da tudi po vzporednih cestah ni mogoče nikamor priti, " nam je svojo neuspešno potovanje na Štajersko opisala bralka. 

Štajerska avtocesta | Avtor: Bralka Bralka

Trenutno je avtocesta zaprta in to v obe smeri. Če morate v Celje, ali še naprej v Maribor, boste po avtocesti prišli le do Blagovice, od tam naprej pa kolona vse do priključka Šempeter. Med priključkoma Šempeter - Arja vas se je namreč avtocesta spremenila v reko in zaprla avtocesto. Kdaj bo promet stekel, je težko napovedati, razmere se namreč na tem koncu slabšajo.  

Na Štajerskem se pripravljajo na to, kaj bo prineslo popoldansko vremensko dogajanje. Kaj se bo zgodilo, je po besedah Aleksandra Brunčka, pomočnika generalnega direktorja Dravskih elektrarn (DEM), težko napovedati.  

Poplavljena avtocesta med Žalcem in Šentrupertom proti LJ | Avtor: Dars Dars

Štajerska avtocesta je zaprta med Žalcem in Šentrupertom v obe smeri. Zastoj iz smeri Ljubljane je od Blagovice naprej, iz smeri Maribor pa od Celja naprej, navaja Dars.

"Dars skupaj s policijo vlaga vse napore v zagotavljanje varnosti uporabnikov avtocest in reševanje v prometu ujetih vozil na zaprtih avtocestnih odsekih. Vsi ujeti vozniki in njihovi sopotniki naj počakajo na intervencijske skupine ter ravnajo skladno z njihovimi navodili," so v družbi navedli v sporočilu za javnost.

Dars je aktiviral tudi mednarodno upravljanje prometa. Z avstrijskim in italijanskim upravljavcem avtocest so tako v teku aktivnosti za čimprejšnjo preusmeritev tranzitnega prometa prek Avstrije v Italijo.

Trenutno razmere sicer še zagotavljajo normalno prevoznost na primorski, dolenjski in gorenjski avtocesti (trenutno je zaprt le priključek Brnik proti Ljubljani), prevozna pa je tudi štajerska avtocesta med Ljubljano in Vranskim ter med Arjo vasjo in Šentiljem. Za zdaj promet brez večjih težav poteka tudi na pomurski in podravski avtocesti.

Dars ob tem opozarja, da se razmere lahko hitro spremenijo oz. poslabšajo, zato naj se ljudje ne odpravljajo na pot oziroma naj redno spremljajo stanje na avtocestnem omrežju prek prometnoinformacijskega centra www.promet.si oziroma telefonske številke 1970.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar Garancija
    Garancija 06:59 05.avgust 2023.

    Dobr so to “inženirji“ to izračunali,da tudi “avtocesto“ poplavi