Slovenija
76261 ogledov

Tragično: deroča voda vzela življenje

Poplave avgust 2023 kamnik Bralec
Deroča voda je po informacijah Policije vzela tudi življenje starejše osebe.

Kot je prvi poročal spletni portal Kamnik.info, je deroča voda ob hudih poplavah, ki so zajele kamniško območje, vzela tudi življenje. Po njihovih neuradnih podatkih gre za starejšo osebo na območju Bistričice oz. Zakala. Kasneje je smrtno žrtev potrdila tudi Policija, po poročanju POP TV v izredni oddaji pa naj bi šlo za starejšo gospo, ki da je utonila. "V Kamniku se nakazuje, da bi bila smrt lahko posledica poplav. Okoliščine smrti se še ugotavljajo," je za STA poudarila Maja Adlešič Ciperle z Generalne policijske uprave. Več informacij bo na voljo, ko bodo policisti končali oglede, je še izpostavila Adlešič Ciperle.

Sicer pa to ni edina smrtna žrtev zaradi slabega vremena, po podatkih Policije naj bi življenje v gorah na območju Kranja izgubila tudi dva tuja državljana. Več o tem tukaj. Previdnost tudi v naslednjih 24 urah ni odveč, saj prihaja nova pošiljka padavin. Kje bo najhuje, lahko prebere tukaj

Hude poplave so zajele območje Škofje Loke in Kamnika. Kot smo poročali, se je v Kamniku razlika Kamniška Bistrica, po informacijah gasilcev pa je večji del Škofje Loke pod vodo. Tudi sicer je stanje alarmantno na Gorenjskem, kjer je precej krajev pod vodo. Več o poplavah si lahko preberete tukaj. Kot smo uspeli izvedeti, je odneslo tudi znameniti leseni Hudičev most čez Poljansko Soro na Škofjeloškem. 

"Zaradi izrednih dogodkov v zvezi poplav, kjer so nekatere reke in potoki predvsem na območju Kamnika prestopile bregove vse opozarjamo, da so posebej previdni, da naj se ne zadržujejo na mostovih ali bližini poplavljenih območij. V kolikor ni nujno naj se ne odpravijo na pot, če pa, pa naj spremljajo razmere v prometu ter obvestila glede zapor cest. Upoštevajte navodila policistov in služb za reševanje," so zapisali na Policiji.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.