Kranj
1981 ogledov

Mestna občina Kranj: Več kot 230 intervencij

Žabnica poplavljanje Andrej Leban Poplava v Žabnici.
V Mestni občini Kranj je zaradi neurja na terenu že od jutra aktivnih več kot 150 ljudi. Pristojne službe so izvedle več kot 230 intervencij. Stanovalce na poplavnih območjih pozivajo, naj ne zapuščajo domov. Zaprte so številne ceste.

Danes po tretji uri zjutraj se je nad Kranjem razbesnelo hudo neurje. Pristojne službe so že takrat začele z intervencijami. Na terenu je poleg poklicne gasilske enote Gasilsko reševalne službe Kranj (GARS Kranj) tudi 16 prostovoljnih gasilskih društev, skupno sodeluje več kot 130 gasilcev.

Ljudi prosijo, da kličejo na pomoč le, če je to res nujno in jih po nepotrebnem ne obremenjujejo z manjšimi intervencijami. Civilna zaščita Mestne občine Kranj (CZ MOK) je že v zgodnjih jutranjih urah sprožila tudi sistem javnega alarmiranja in obveščanja zaradi splošne nevarnosti, predvsem zaradi visoke in deroče vode, so sporočili z Mestne občine Kranj.

Gasilci prosijo za pomoč pri polnjenju protipoplavnih vreč

Zaradi posledic močnih nalivov so na terenu poleg predstavnikov GARS Kranj in CZ MOK tudi medobčinsko redarstvo, Policijska uprava Kranj, Komunala Kranj in taborniki. Stanovalce na poplavnih območjih pozivajo, naj ne zapuščajo domov. Javnost opozarjajo, naj se ne zadržujejo v bližini rek in ostalih vodotokov zaradi poplavljanja ter naj upoštevajo signalizacijo in navodila interventnih služb. GARS Kranj potrebuje pomoč pri polnjenju protipoplavnih vreč za občane, in sicer na sedežu na Bleiweisovi 34 v Kranju. Vsakemu gospodinjstvu sicer pripada šest protipoplavnih vreč.

Zapore cest in prekuhavanje vode v nekaterih predelih občine

Zaradi stoječe vode so v Mestni občini Kranj zaprte naslednje ceste: Bitnje pri puškarni, Gorenja Sava – podvoz pod železniško progo, Zabukovje (tudi zaradi plazenja), most pri Planiki (iz varnostnih razlogov je zaprt do preklica) in del ceste pri Zbirnem centru Zarica, v Savski loki, Javornik (pri hišni št. 32), most in ceste na Kokrici (v bližini kulturnega doma), Cesta na Belo, Srakovlje, cesta Bobovek–Mlaka, most čez Rupovščico v smeri Rupe oziroma Primskovega ter most čez Rupovščico Ilovka–Rupa. Komunala Kranj je zapore označila s trakovi, ceste ne bodo odprte, dokler vode ne odtečejo. Poškodovana je cesta na Kokrici – Dolžanova pot. Plazovi so se sprožili na območju Besnice, Javornika in Golnika.

Pristojni opozarjajo občane, naj vozijo previdno in se pred zaporo še pravočasno ustavijo ter poiščejo drugo pot. Pred odhodom na pot naj obvezno preverijo prevoznost cest Prometno informacijskega centra za državne ceste, saj se razmere sproti spreminjajo.

Komunala Kranj obvešča, da je zaradi nastalih razmer treba v več predelih občine prekuhavati vodo.Na katerih lokacijah, so zapisali v novici.

Matjaž Rakovec, župan Mestne občine Kranj, se je danes javno zahvalil Gasilsko reševalni službi Kranj, prostovoljnim gasilskim društvom, Civilni zaščiti MOK, medobčinskemu redarstvu, Policijski upravi Kranj, komunalnim delavcem, tabornikom in vsem drugim, ki pomagajo na terenu pri intervencijah. Hkrati je pozval stanovalce na poplavnih območjih, naj ne zapuščajo domov.

"Gasilci prosijo za pomoč pri polnjenju protipoplavnih vreč s peskom. Občanom je zaradi nastalih razmer na voljo brezplačno parkiranje na parkiriščih Huje in Čebelica. Vse hudo mine in tudi to bo. Do takrat pa je pomembno, da delujemo enotno. Stopimo skupaj, poslušajmo navodila pristojnih služb in si pomagajmo. Srečno, Kranj!" je dejal župan.

dezurni@styria-media.si


 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.