Svet
8064 ogledov

Tri mlade turistke ostale odprtih ust: za taksi odštele kar 151 evrov

Taksi Profimedia
Hrvaško te dni pretresa (nov) taksi škandal.

"Oderi jih, dokler je sezona," se glasi eden od naslovov v hrvaških medijih, potem ko tamkajšnjo javnost pretresa nov "taksi škandal". Tokrat so v šoku ostale tri mlade Avstralke, ki so za vožnjo iz Splita do letališča Resnik plačale kar 151 evrov. Kot poroča portal Dalmacija Danas, so v soboto okoli 14. ure naročile taksi prevoz do letališča, voznik taksija pa jih je šokiral z računom za 151,1 evra.

A ne le visok znesek, potem ko se je slika računa pojavila v medijih, so novinarji hitro ugotovili, da z računom marsikaj ni v redu. Tako je na njem pisalo, da je bila prevožena razdalja 0 kilometrov, čas vožnje pa 2 sekundi, kar je seveda nemogoče. Omenjeni medij poroča, da so mlade Avstralke bile preplašene in račun tudi poravnale. Nato pa so slikale registrsko oznako avtomobila in pristopile k zaposlenemu v splitski zračni luki. Prosile so ga, naj pokliče policijo. A na Hrvaškem po liberizaciji taksi trga ni več omejitev, koliko lahko kilometer vožnje stane, tako da se lahko od plačanega denarja Avstralke poslovijo. So pa hrvaški mediji objavili račun, ki jim ga je poslal eden od zaposlenih v splitski zračni luki in prepričani smo lahko, da bodo imeli inšpektorji zaradi nepravilnosti na računu povod za obisk dotičnega taksista. 

*Fotografija je simbolična

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • rd2dmk2 06:23 16.avgust 2023.

    še več bi jim moral, toje samo kompenzacija z vse tisto kar turisti prihranijo z raznimi izmotavanji plačevanj turističnih taks in vsega ostalega. samo za primer takole bi reševali problem zastonkarskega reševanja v gorah. ali pa recimo plavanja na mestih ...prikaži več po rekah in tolmunih, kjer to ni dovoljeno, pa kampiranja in prenočevanja na črno. dokler nemški turist nosi nazaj v nemčijo prazne pločevinke , ker mora zbratii kavcijo, si sam zamislite, kaj in koliko imamo od njega !

  • jakec1575 22:23 15.avgust 2023.

    To ni liberalizacija, ampak divji vzhod. Glede na nerealen racun 0km v 2s, bi avstralke morale dobiti denar nazaj. Ker so placale storitev, ki na papirju dokazano ni bila izvedena. Vse ostalo je koruptivno delovanje

  • žurnalWTF 20:02 15.avgust 2023.

    Dajte se preimenovat v žurnal.hr, itak so same hrvaške novice tukaj...