Šport > Nogomet
41733 ogledov

"Ronaldo ne ve niti tega, v katerem mestu je"

Ronaldo Nazario Epa
Po izpadu v nižjeligaško tekmovanje je počilo med večinskim lastnikom Valladolida in tamkajšnjim županom v odhajanju.

Španski nogometni klub Real Valladolid, ki je v večinski lasti nekdanjega brazilskega nogometaša Ronalda Nazaria, se ni uspel obdržati v La Ligi in se po samo eni sezoni vrača nazaj med drugoligaško konkurenco.

Za špansko ekipo je to že drugi izpad v nižji rang tekmovanja v zadnjih štirih letih.

Óscar Puente | Avtor: Profimedia Profimedia
Valladolid je po remiju z Getafejem (0:0) v zadnjem krogu elitnega španskega prvenstva obtičal na 18. mestu lestvice in izpadel iz La Lige.

Na odločilni tekmi sezone je prišlo do dokončnega razkola med Ronaldom in županom v odhajanju Oscarjem Puentejem, ki je po neuspehu ekipe povedal nekaj krepkih na račun legendarnega brazilskega napadalca.

Med drugim je Ronalda obtožil netransparentnega ravnanja z investicijami mestnega sveta in ga v isti sapi pozval, naj prevzame svoj delež odgovornosti za neuspeh.

Povedal je tudi, da so mu na zadnji tekmi ligaške sezone odrekli sedež na stadionu, s katerega je zadnja leta spremljal vse tekme Valladolida.

"Ronaldo se me je izogibal celo tekmo. Še vedno sem župan tega mesta, če jim je to všeč ali ne. Odvzeli so mi sedež v loži, kar je moja pravica, saj kot župan predstavljam mesto, stadion pa je občinski objekt. Prestavili so me v drugo vrsto in me stisnili v kot. Povsem po nepotrebnem so me ponižali, tega resnično ne razumem. Če tako razmišljajo ljudje pri vrhu, potem se športu ne piše nič dobrega," je povedal župan mesta Valladolid.

"Ronaldova težava je v tem, da sploh ne ve, kje je. Ne pozna države, v kateri živi, niti mesta, v katerem se je znašel. V Španiji je njegovim željam nemogoče ugoditi. Tudi stadiona mu ne morem kar tako zgraditi ali se zadolžiti za naslednjih 50 let. Mestni svet Valladolida je v klub investiral pet milijonov evrov. Kam je šel denar, ne vem. Nobenega dokazila ni, kaj so storili z denarjem," je povedal.

Odgovor Puenteja se nanaša na Ronaldove obtožbe, da mestni svet navkljub obljubam ni storil dovolj za dobrobit in dolgoročno stabilnost kluba. "Razumem, da administracija deluje zelo počasi, vendar Oscar Puente ni naredil prav dosti za Valladolid. Veliko je bilo obljub s strani mestnega sveta, ki pa se niso uresničile," je dejal Brazilec.

 | Avtor: Epa Epa

Puente očitke zavrača. "Situacija z Ronaldom ni nič novega. Slišal sem njegove izjave in bil sem zelo presenečen. Nobene analize, kdo je odgovoren za to, da je ekipa v štirih letih dvakrat izpadla. Nobene novinarske konference, na kateri bi kdorkoli prevzel odgovornost. Namesto tega je krivdo naprtil vsem drugim. Navijačem, medijem, županu. Zagotavljam vem, da sem v klub vložil veliko napora in javnih sredstev."

"Ronaldo o meni tako govori iz dveh razlogov. Prvi je ta, da želi ustvariti dimno zaveso okoli tega, kar se dogaja s klubom, drugi pa, da mojemu nasledniku pošlje jasno sporočilo, naj ugodi vsem njegovim zahtevam, sicer mu bo počel isto kot meni" je prepričan Puente.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.