Grozljivka pri 115 km/h: nezavesten drsel po pobočju

Foto: Twitter Foto: Twitter Foto: Print Screen
Švicarski smučarski zvezdnik se padca ne spomni.
Oglej si celoten članek

Švicarski specialist za hitre dicispline Mauro Caviezel je prvič spregovoril o grozljivem padcu ne nedavni superveleslalomski tekmi v kanadskem Lake Louisu.

VIDEO Grozljiv padec švicarskega smučarja, s proge ga je odpeljal helikopter

Caviezel je pri hitrosti 115 km/h zapeljal rahlo z idealne linije in nerodno zadel modra vratca, pri čemer je izgubil tla pod nogami in z glavo treščil ob poledenelo podlago. S posnetkov je bilo nemudoma jasno, da je 34-letni nekdanji dobitnik malega globusa v super-Gju izgubil zavest.

"Zdravniki so mi povedali, da sem bil nezavesten štiri minute," je prve trenutke po nesreči opisal smučar in razkril, da je silovit udarec botroval izgubi spomina.

"Vem, da sem precej dobro presmučal prehode vključno s Coaches Corner. Po tistem pa imam popoln izpad spomina," je dodal smučar, ki se je ob pomoči zdravniške službe postavil na noge, preden so ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Foto: Twitter

Caviezel je v začetku lanskega leta utrpel zelo resen pretres možganov ob padcu na treningu v Garmisch-Partenkirchnu, kar mu kljub resnosti poškodbe naj ne bi pustilo dolgotrajnejših posledic. Na vprašanje, ali je bila njegova nesreča v Lake Louisu kakorkoli povezana s posledicami padca v Ga-Paju, je Caviezel odvrnil: "Ne bi rekel, saj sem do padca presmučal najtežji del proge."

Švicar bo prihodnji teden opravil še nekaj nevroloških testov na kliniki v Zürichu, nato pa se želi čim prej vrniti na bele strmine. Kdaj in kje se bo dobitnik kombinacijskega brona s SP 2017 vrnil v smučarsko karavano, pa je za zdaj še uganka. 

Moška sezona svetovnega pokala se bo nadaljevala v Beaver Creeku, kjer so morali zaradi močnega vetra in sneženja odpovedati petkov smuk. Za konec tedna sta načrtovani še dve tekmi - sobotni smuk in nedeljski superveleslalom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:58 3. December 2022.

    Toliko časa bo izzival srečo, da bo na pokopališču končal.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.