Šport > Zimski športi
11444 ogledov

Grozljiv padec švicarskega smučarja, s proge ga je odpeljal helikopter

Marco Odermatt Reševalni pas/Twitter
Švicarski smučar Mauro Caviezel je grdo padel na superveleslalomu v kanadskem Lake Louisu. S proge ga je odpeljal helikopter.

Mauro Caviezel se je na progo podal s številko osem, ko je v ciljni areni na stolčku vodilnega sedel njegov rojak Marco Odermatt. Ta je z grozo pospremil padec reprezentančnega kolege (slika zgoraj), še posebej mučno je bilo čakanje, ker je bilo vsem takoj jasno, da je Caviezel ob padcu nemudoma izgubil zavest.

Po nekaj minutah so vendarle prišli spodbudni prizori, ko je Caviezel sam vstal na noge. A vendarle je bilo pri tem prizoru moč opaziti, da ima povsem okrvavljen obraz. Reševalci ob progi, ki so hitro ukrepali, so ga kmalu tudi polegli v t. i. aki, nato pa ga je helikopter odpeljal v bližnjo bolnišnico. Šele obsežni pregledi bodo namreč pokazali, kako hudo jo je skupil Caviezel in ali je prišlo do kakšnega zloma ali podobnih poškodb.

Tekma je bila prekinjena precej časa. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.