To so največje pasti, ki do konca Vuelte še čakajo na Rogliča

Foto: Epa
Foto: Epa
Roglič z 39 sekundami naskoka v zaključek Vuelte.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo danes, ko kolesarje čaka 14. etapa od Luga do Ourenseja, še osmič oblekel rdečo majico vodilnega na letošnji dirki po Španiji, skupno pa 36. na tritedenskih dirkah. V seštevku ima po zmagi na torkovem kronometru pred zadnjimi petimi etapami 39 sekund prednosti, kar obeta ogorčen boj za zmago na Vuelti.

Video Tako dramatično je bilo na koncu etape

Enaintridesetletni Kisovčan in sedemindvajsetletni Ekvadorec Richard Carapaz sta se doslej štirikrat izmenjala v skupnem vodstvu, trikrat pa je vodstvo prevzel Roglič. S tem je postal deveti kolesar, ki se je dvakrat vrnil v vodstvo v skupnem seštevku, a član Jumbo-Visme upa, da bo torkova menjava zadnja.

S četrto etapno zmago na letošnji Vuelti si je privozil 39 sekund prednosti pred Carapazom ter 47 sekund pred Britancem Hughom Carthyjem, medtem ko četrti Irec Dan Martin zaostaja že minuto in 42 sekund.

Foto: Cyclingstage Etape na Vuelti

Razlike so sicer majhne, a do konca je na sporedu le še ena gorska etapa, in sicer v soboto z vzponom na Covatillo. Pred tem bodo na sporedu tri nekoliko razgibane etape, ki ponujajo priložnost bodisi ubežnikom bodisi sprinterjem za pet minut slave.

Današnja trasa bo kolesarje peljala od Luga do Ourenseja, dolga pa bo 204,7 kilometra s tremi vzponi tretje kategorije. Torej etapa, na kateri bo treba ostati zbran in si ne privoščiti kakšnega padca, ki bi lahko odnesel skupno zmago še pred zadnjim sobotnim obračunom med najboljšimi.

Foto: Cyclingstage Etape na Vuelti

Štirinajsto od 18 poglavij letošnje zgodbe na Vuelti se bo začelo ob 12. uri, v cilju pa organizatorji najboljše pričakujejo okoli 17.15.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.