Točka ni dovolj! Arsenal na -6.

Foto: Žurnal24 Cesc Fabregas Foto: Žurnal24 Heurelho Gomes in Theo Walcott Foto: Žurnal24 Robin van Persie Foto: Žurnal24 Robin van Persie in Samir Nasri Foto: Žurnal24 Robin van Persie Foto: Žurnal24 Rafael van der Vaart Foto: Žurnal24 Vedran Čorluka in Gael Clichy Foto: Žurnal24 Samir Nasri in Cesc Fabregas Foto: Žurnal24 Theo Walcott Foto: Žurnal24 Stuart Parnaby in Salomon Kalou Foto: Žurnal24 Didier Drogba in Florent Malouda Foto: EPA John Obi Mikel in Aleksander Hleb Foto: Žurnal24 Arsene Wenger Foto: Žurnal24 David Luiz in Barry Ferguson
V angleški Premier League sta bili v sredo zvečer odigrani dve zaostali tekmi. Arsenal je pri Tottenhamu iztržil le remi 3:3, kar pomeni, da jim pet tekem pred koncem Man United beži na šest točk.
Oglej si celoten članek

Naslov prvaka Premier League za Arsenal bolj ali manj ostajajo le še pobožne želje. V mestnem derbiju s Tottenhamom so iztržili le točko (3:3), kar pomeni, da pet tekem pred koncem sezone za vodilnim Manchester Unitedom zaostajajo za šest točk. Tako Unitedu bolj nevaren postaja Chelsea, ki je v vse boljši formi, kar je dokazal z zmago s 3:1 nad Birminghamom.

Arsenal je začel zelo dobro, ko je že v peti minuti Cesc Fabregas našel Thea Walcotta in ta je za svoj 12. zadetek v sezoni premagal Heurelha Gomesa. A vodili so le 90 sekund, ko je predložek v sredino podal Vedran Čorluka in zadel je Rafael van der Vaart. V vratih topničarjev je bil tokrat Wojciech Szczesny. V nadaljevanju so gostje dobro igrali na sredini in premoč je z zadetkom za 2:1 kronal Samir Nasri (žogo je poslal med nogama Michaela Dawsona). Polčas številnih priložnosti je videl še dva zadetka: nekdanji topničar William Gallas je naredil napako in Robin van Persie je zadel za 3:1, kaj kmalu je iz voleja prekrasen gol dal Tom Huddlestone. V drugem polčasu se je hitra igra nadaljevala, za končnih 3:3 pa je "poskrbel" Szczesny, ki je podrl Aarona Lennona in Van der Vaart je hladnokrvno zadel z enajstih metrov.

Lestvica:
1. Man United 70
2. Arsenal 64
3. Chelsea 64
4. Man City 56 (-1)
5. Tottenham 53 (-1)
6. Liverpool 49
7. Everton 47
...
18. Blackpool 33
19. Wolverhampton 32
20. West Ham 32 (-1)

Angleška Premier League, zaostali tekmi:

Chelsea : Birmingham 3:1 (2:0)
Malouda (3, 62), Kalou (26); Larsson (76/11-m)

Tottenham : Arsenal 3:3 (2:3)
Van der Vaart (7, 70/11-m), Huddlestone (44); Walcott (5), Nasri (12), Van Persie (41)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.