Tokrat odločila napaka vratarja

Foto: Profimedia Luis Suarez
V skupini A že znana oba udeleženca osmine finala.
Oglej si celoten članek

Urugvajska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Rostovu na Donu premagala Savdsko Arabijo z 1:0 (1:0). Edini zadetek na tekmi je v 23. minuti dosegel Luis Suarez. S tem si je tako kot Rusija že zagotovila nastop v osmini finala. Rusija je v skupini A že v torek v St. Peterburgu s 3:1 premagala Egipt.

Urugvajci, ki na prvi tekmi proti Egiptu niso blesteli, a prišli do zmage z 1:0, tudi na drugem obračunu niso posebej navdušili. A delo so opravili po pričakovanjih - z zmago, ki jih je, tako kot Rusijo, popeljala v izločilne boje. Na drugi strani je že jasno, da bosta po 3. krogu in medsebojnem obračunu v skupini A mundial končala Egipt in Savdska Arabija.

Urugvajci so po precej neprepričljivem začetku povedli v 23. minuti, ko je po kotu z leve strani vratar Mohammed Al-Owais skočil v prazno, žoga ga je preletela in pristala točno na nogi Luisa Suareza, ki jo je brez težav potisnil v mrežo za 1:0. S tem je lepo obeležil svoj stoti nastop v državnem dresu. Postal je prvi Urugvajec z vsaj zadetkom na treh svetovnih prvenstvih in je z 52 goli najboljši urugvajski strelec vseh časov.

Arabci, ki so bili praktično enakovreden tekmec, so prihajali do strelov, v 29. minuti pa prek Hatana Bahbrija zapravili dotlej svojo najlepšo priložnost, ko je s približno desetih metrov omenjeni nogometaš žogo poslal visoko čez gol.

V drugem polčasu je v 51. minuti s prostega strela z dobrih 20 metrov najprej poskusil Suarez, Al-Owais pa je žogo odbil. V 62. minuti je Carlos Sanchez zgrešil s strelom z glavo iz bližine, podobno pa je storil tudi Martin Caceres v 69. minuti.

V 86. minuti je do nove urugvajske priložnosti prišel Edinson Cavani, a je njegov poskus s 15 metrov znova ustavil arabski vratar. Arabci, ki bi morali osvojiti vsaj točko za teoretičen obstanek v igri za preboj v osmino finala, v drugem polčasu niso niti enkrat resneje ogrozili vrat dvakratnih svetovnih prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.