Šport > Nogomet
247 ogledov

Tokrat odločila napaka vratarja

Luis Suarez
V skupini A že znana oba udeleženca osmine finala.

Urugvajska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Rostovu na Donu premagala Savdsko Arabijo z 1:0 (1:0). Edini zadetek na tekmi je v 23. minuti dosegel Luis Suarez. S tem si je tako kot Rusija že zagotovila nastop v osmini finala. Rusija je v skupini A že v torek v St. Peterburgu s 3:1 premagala Egipt.

Urugvajci, ki na prvi tekmi proti Egiptu niso blesteli, a prišli do zmage z 1:0, tudi na drugem obračunu niso posebej navdušili. A delo so opravili po pričakovanjih - z zmago, ki jih je, tako kot Rusijo, popeljala v izločilne boje. Na drugi strani je že jasno, da bosta po 3. krogu in medsebojnem obračunu v skupini A mundial končala Egipt in Savdska Arabija.

Urugvajci so po precej neprepričljivem začetku povedli v 23. minuti, ko je po kotu z leve strani vratar Mohammed Al-Owais skočil v prazno, žoga ga je preletela in pristala točno na nogi Luisa Suareza, ki jo je brez težav potisnil v mrežo za 1:0. S tem je lepo obeležil svoj stoti nastop v državnem dresu. Postal je prvi Urugvajec z vsaj zadetkom na treh svetovnih prvenstvih in je z 52 goli najboljši urugvajski strelec vseh časov.

Arabci, ki so bili praktično enakovreden tekmec, so prihajali do strelov, v 29. minuti pa prek Hatana Bahbrija zapravili dotlej svojo najlepšo priložnost, ko je s približno desetih metrov omenjeni nogometaš žogo poslal visoko čez gol.

V drugem polčasu je v 51. minuti s prostega strela z dobrih 20 metrov najprej poskusil Suarez, Al-Owais pa je žogo odbil. V 62. minuti je Carlos Sanchez zgrešil s strelom z glavo iz bližine, podobno pa je storil tudi Martin Caceres v 69. minuti.

V 86. minuti je do nove urugvajske priložnosti prišel Edinson Cavani, a je njegov poskus s 15 metrov znova ustavil arabski vratar. Arabci, ki bi morali osvojiti vsaj točko za teoretičen obstanek v igri za preboj v osmino finala, v drugem polčasu niso niti enkrat resneje ogrozili vrat dvakratnih svetovnih prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice