Toliko bodo zaslužili sodniki

Foto: Epa felix brych
Nogometnim sodnikom se na svetovnem prvenstvu v Rusiji obetajo zajetni honorarji.
Oglej si celoten članek

Svetovno prvenstvo v Rusiji bo 21. mundial pod okriljem Mednarodne nogometne zveze (Fifa). Tekmovanje, na katerem ne bo slovenske izbrane vrste, bo potekalo od 14. junija do 15. julija 2018.

Na prvenstvu bo pravico delilo 36 sodnikov in 63 pomočnikov. Med redkimi izbranci so tudi najprepoznavnejši slovenski sodnik Damir Skomina ter pomočnika Jure Praprotnik in Robert Vukan.

Brazilski spletni portal UOL Esporte je razkril, koliko bodo na svetovnem prvenstvu zaslužili najboljši sodniki. Honorarji se bodo med seboj precej razlikovali glede na sodniške izkušnje in karierno pot posameznega sodnika.

Fifa bo na podlagi kriterijev opredelila pet različnih kategorij. Podrobnosti niso znane, zato ne moremo z gotovostjo trditi, v kateri kategoriji bodo pristali slovenski sodniki.

Najbolje plačani sodniki, kot so denimo Felix Brych (Nemčije), Cuneyt Cakir (Turčija) in Nestor Pitana (Argentina) bodo za delo na SP prejeli 57.000 evrov in dodatnih 2500 evrov za vsako tekmo. Pomočniki bodo prejeli 20.000 evrov in 1600 evrov na tekmo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.