Toliko denarja bo klubom namenila Uefa

Foto: Epa real madrid liga prvakov liverpool kijev finale
Krovna evropska nogometna zveza Uefa je danes razkrila finančne podatke za svoja tekmovanja v naslednji sezoni.
Oglej si celoten članek

Uefa bo v sezoni 2018/19 razdelila skupno 2,55 milijarde evrov. Največji del finančne pogače bodo dobili klubi, ki bodo tekmovali v lig prvakov oziroma evropskem superpokalu, zanje je Uefa rezervirala 2,04 milijarde evrov, v evropski ligi pa bo na voljo 510 milijonov. V obeh tekmovanjih bo levji delež namenjen tistim, ki bodo nastopali v skupinskem in izločilnem delu; za izpadle v kvalifikacijah so namreč od celotnega zneska nagradnega sklada na voljo le trije odstotki.

V elitnem tekmovanju se premije začenjajo pri 230.000 evrih za slovo v predkrogu, moštva, ki se bodo poslovila (velja za ekipe, ki bodo nastopile v kvalifikacijah po poti prvakov) v 3. krogu, bodo dobila že 480.000 evrov. Osmoljenci, ki bodo obtičali v zadnjem krogu pred skupinskim delom, se bodo tolažili s po petimi milijoni, medtem ko bo že samo uvrstitev v skupinski del sodelujočim klubom navrgla po 15,25 milijona.

Dodane premije omogočajo posamične zmage (2,7 milijona) in neodločeni izidi (900.000 evrov). Udeleženci osmine finala bodo dobili po 9,5 milijona evrov, četrtfinala 10,5 milijona, polfinala pa 12 milijonov. Nagrada za poraženca v finalu je 15 milijonov, zmagovalec bo dobil 19 milijonov evrov.

Podpora Čeferin na povsem drugem bregu kot Barca in Real

Nekaj manjše so nagrade v evropski ligi. Izpad v prvi kvalifikacijski stopnji prinaša 220.000 evrov, v zadnjem kvalifikacijskem krogu pa 280.000 evrov. "Štartnina" za skupinski del znaša 2,92 milijona evrov, zmaga v skupnem delu bo vredna 570.000, neodločen izid pa 190.000 evrov. Prvouvrščene ekipe v skupinskem delu bodo dobile dodaten milijon, drugouvrščene pa pol milijona.

Udeleženci šestnajstine finala bodo dobili po 500.000 evrov, osmine finala 1,1 milijona, četrtfinala 1,5 milijona, polfinala pa 2,4 milijona. Udeleženec finala bo dobil 4,5 milijona evrov, zmagovalec pa 8,5 milijona.

Nagrade so mamljive tudi v superpokalu, v katerem bosta 15. avgusta v Tallinnu igrala zmagovalec letošnje lige prvakov Real Madrid in njegov mestni tekmec Atletico, zmagovalec evropske lige: poraženec bo dobil 3,5 milijona, zmagovalec pa 4,5 milijona.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.