Toliko je v zadnjem dvoboju zaslužil Nurmagomedov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Habib Nurmagomedov si je nekoliko olajšal dneve v pokoju.
Oglej si celoten članek

Habib Nurmagomedov je v dvoboju z Američanom Justinom Gaethjejem ubranil naslov svetovnega prvaka UFC v lahki kategoriji, nato pa šokiral svoje številne navijače in napovedal upokojitev. "Z mamo sem se pogovarjal tri dni in ji obljubil, da bo to moja zadnja borba. Če sem dal obljubo, jo bom tudi držal," je dejal ruski borec, ki je svojo kariero sklenil z 29 boji in prav toliko zmagami.

Tokrat se je prvič in edinkrat boril po smrti trenerja in očeta Abdulmanapa Nurmagomedova, ki je umrl na začetku julija pri 57 letih ob izbruhu epidemije koronavirusa v Rusiji. 

Habib si je nekoliko olajšal pot v pokoj. Na zadnjem dvoboju, ki si ga gledalci zaradi razmer v svetu niso mogli ogledati v živo, so se pri UFC v lovu za zaslužkom odločili dogodek ljubiteljem tega športa ponuditi na platformah, ki so ponujale PPV (pay per wiev, plačljivo gledanje; op. p.) ogled. 

Foto: Profimedia Habib Nurmagomedov

Svoj delež sta dobila tudi oba borca, a je pri tem Nurmagomedov zaradi svoje popularnosti zaslužil skoraj petkrat več od ameriškega tekmeca. Habib bo tako na račun dobil 3,1 milijona ameriških dolarjev, Gaethje pa 'le' 630.000. Američan je sicer na dvoboju vodil po točkah, ko ga je Habib z manevrov prisilil v predajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.