Šport
5273 ogledov

Toliko je v zadnjem dvoboju zaslužil Nurmagomedov

Habib Nurmagomedov Profimedia
Habib Nurmagomedov si je nekoliko olajšal dneve v pokoju.

Habib Nurmagomedov je v dvoboju z Američanom Justinom Gaethjejem ubranil naslov svetovnega prvaka UFC v lahki kategoriji, nato pa šokiral svoje številne navijače in napovedal upokojitev. "Z mamo sem se pogovarjal tri dni in ji obljubil, da bo to moja zadnja borba. Če sem dal obljubo, jo bom tudi držal," je dejal ruski borec, ki je svojo kariero sklenil z 29 boji in prav toliko zmagami.

Tokrat se je prvič in edinkrat boril po smrti trenerja in očeta Abdulmanapa Nurmagomedova, ki je umrl na začetku julija pri 57 letih ob izbruhu epidemije koronavirusa v Rusiji. 

Habib si je nekoliko olajšal pot v pokoj. Na zadnjem dvoboju, ki si ga gledalci zaradi razmer v svetu niso mogli ogledati v živo, so se pri UFC v lovu za zaslužkom odločili dogodek ljubiteljem tega športa ponuditi na platformah, ki so ponujale PPV (pay per wiev, plačljivo gledanje; op. p.) ogled. 

Habib Nurmagomedov | Avtor: Profimedia Profimedia

Svoj delež sta dobila tudi oba borca, a je pri tem Nurmagomedov zaradi svoje popularnosti zaslužil skoraj petkrat več od ameriškega tekmeca. Habib bo tako na račun dobil 3,1 milijona ameriških dolarjev, Gaethje pa 'le' 630.000. Američan je sicer na dvoboju vodil po točkah, ko ga je Habib z manevrov prisilil v predajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice